Borenović: PDP sa strane gleda

Poslanik PDP u Predstavničkom domu parlamenta BiH Branislav Borenović rekao je da je na Predsjedništvu BiH odgovornost za imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da odnosi i međusobna uslovljavanja govore o atmosferi i kompoziciji unutar te institucije.  

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Borenović, koji je predsjednik PDP-a, kaže pitanje imenovanja kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara treba da se usaglašava unutar Predsjedništva BiH i da je zakon veoma jasan na koji način se konstituiše Savjet ministara.

On je naveo da Partija demokratskog progresa prati sa strane proces imenovanja mandatara. 

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će podržati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko bude usvojen godišnji nacionalni program za NATO, Borenović smatra da SNSD treba da se o tom pitanju odredi kroz novu odluku Predsjedništva BiH.

Komšić je za današnji “Glas Srpske” rekao da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Tegeltije usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO, te da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Savjeta ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

 (Srna) 

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Паметно

12.01.2019 15:51

Што и не би гледао са стране? Ако Додик поново пристане на оно на шта је натјерао Радмановића да потпише, ви у ПДП добијате поене. Ако не потпише, ви опет добијате јер имате своје нове-старте министре у Сарајеву до нових избора.

Pa kako drugacije i moze nego sa strane,ko njega sta pita.

Re

13.01.2019 07:36

DODIK RIGA VATRU NA KOMŠIĆA PREKO SVOG PORTPAROLA KOVACEVICA.

ZATO

13.01.2019 19:33

007

12.01.2019 15:52

Kada si iskren,sada ili neki dan kada si rekao da si sa obe ruke protib Tegeltije????

Điksone

12.01.2019 16:04

Mile nemoj potpisati za NATO! Mi smo mocna RS i ne pristajemo na ucjene..

Sto

12.01.2019 16:05

Ne rece da je sramno od strane komsica. Jado nesretni. Pratite vi sa strane. Kao da vas neko zarezuje dva posto. Nego gdje ti je drasko od kad cu da ce ici krivicna djete ne izlazi iz kuce.

Što je to sramno od Komšića.Ako se nešto potpiše valjda se to treba i sprovesti.Ako je to Radmanović potpisao na svoju ruku onda mu treba suditi ako to nije stav Skupštine RS.Borenović je pamatan što neće da se u to miješa.

Istočno Sarajevo

12.01.2019 16:36

Nenad jokic

14.01.2019 12:14

Da imalo imaš obraza ,opozvao bi svoje i ispoštovao Srpsku i izbornu volju!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.