Ivanka na čelu Svjetske banke?

Kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa kandidatkinja je za predsjednika Svjetske banke.  

  • Vijesti
  • Svijet


Kako piše businessinsider.com, ona bi zamijenila predsjednika Svjetske banke u odlasku Džim Jong Kima.

Kimovo iznenadno napuštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.

Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svjetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svjetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID Mark Grin i bivši ambasador SAD u UN Niki Hejli.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žena.

Prije dolaska u Bijelu kuću, gdje sada radi kao savjetnica, radila je kao potpredsjednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je prošlog leta zatvorila, prenosi B92.net.

Predsjednik Tramp je ranije nagovještavao da bi Ivanka mogla biti zamjena za odlazeću američku ambasadorku u UN Niki Hejli.

Međutim, na to mjesto je imenovana Heder Nauert, portparol Stejt Departmenta.

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Jakako

12.01.2019 13:22

samo lova !

Poletan

12.01.2019 13:25

I ja sam kandidat,da budem trampu zet.

novi svetski poredak

12.01.2019 13:41

Ako Ivanka dođe na to mjesto i preživi , onda se cijeli monetarni sitem mijenja. Amerika dolazi u period vladavine Kenedijevih, koji su glavom platili to što pokušava Tramp. Daj Bože da se desi.

Ivanka

12.01.2019 21:26

ima sve kvalitete da dođe na to mjesto, uživat će na njemu sigurno... Mislim na čelu svjetske banke...

Max

13.01.2019 00:03

Hahahha kakva sala! Zena nema veze sa ekonomijom ili bankarskim sektorom. Tramp se ponasa kao i neki presjednici po Africi ili sl koji vladaju 40 godina i zaposljavaju clanove porodice

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.