Šta hoće Sari?!

I dokle je stigao Čelsi u januraskom prelaznom roku. . . ?

Fudbal 13.01.2019 | 22:30
Šta hoće Sari?!
Ako tražimo premijerligaški klub za koji se vezuje ubedljivo najviše fudbalera u ovom prelaznom roku, to je bez dileme londonski Čelsi.

Čudni su ti odnosi na Stamford Bridžu gde, kažu mnogi, o svemu odlučuje jedna žena Marina Granovskaja i da se sadašnji trener Mauricio Sari, kao i njegovi prethodnici, ama baš ništa ne pita. Kako bilo, podugačka je lista fudbalera koji bi bili rado viđeni u plavom delu Londona već ovog januara.

Mauricio Sari je veoma zainteresovan za Gonzala Iguaina, koji želi ponovo da sarađuje sa trenerom sa kojim je bio uspešan i u Napoliju. Argentinac je trenutno na pozajmici u Milanu, nalazi se u vlasništvu Juventusa i Čelsi bio u tom slučaju morao da preuzme na sebe da mu plaća obaveze iz poprilično unosnog ugovora.

Pretpostavlja se da je Čelsi spreman da plati 50.000.000 funti za napadača Bornmuta Kaluma Vilsona, ali je Iguain trenerov primarni izbor, ma koliko njegov dolazak bio (finansijski) nerealan.

Ako Plavci dovedu novog napadača do kraja januara, to znači i da će skupoceni Alvaro Morata dobiti dozvolu da napusti London. Čelsi je potrošio čak 60.000.000 evra za kupovinu Španca pre 18 meseci i sigurno će pokušati da prodajom nadoknadi što je više moguće taj gubitak, ali je pitanje kako jer ovaj "vola nije u stanju da ubode".

Takođe, Sari želi da ostane i talentovani Kalum Hadson Odoi koji se dovodi u vezu s Bajernom, dok Sesk Fabregas, koji se već dogovorio s Monakom za leto na sve načine pokušava da izdejstvuje transfer već ove zime. Međutim, Španac je primoran da ćuti i trenira u Kobamu svakog dana i moli boga da mu što pre nađu zamenu kako bi ga pustili u Kneževinu.

Kandidat za zamenu je talentovani vezista Nikolo Barela iz Kaljarija, kao prvi pik Mauricija Sarija, ali kako je cena za zemljaka izuzeto visoka (oko 50.000.000 evra) iskusni stručnjak razmišlja i o Leandru Paredesu iz Zenita.

Takođe, spominju se i još neki odlasci iz Čelsija recimo bekova Davidea Zapakoste (Lacio) ili Edersona Palmijerija (Inter), koji uglavnom greju klupu. Njihovi transferi povukli bi sa sobom i dovođenje adekvatnih zamenai zato će na Stamfordu ovih nedelja biti kao na železničkoj stanici, a kako će tim proći kroz sve to ostaje nam da vidimo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar