SP - Peruničić: Porazi su moji, pobjede pripadaju igračima!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, rekao je da je cilj njegove ekipe prolazak u drugu fazu Svetskog prvenstva.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Rukometaši Srbije u petak počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu, a prvi rival u Grupi A će im biti Rusija.

"Lepo je doći posle toliko godina na veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, rečeno, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu", rekao je Peruničić.

Peruničić se posle 16 godina vraća na veliku scenu, ali u drugačijoj ulozi. Nekada jedan od najboljih levih bekova sveta osvojio je u reprezentativnoj karijeri dve bronzane medalje, a tačno dve decenije posle odličja u Egiptu vodiće nacionalni tim sa klupe na šampionatu sveta u Nemačkoj i Danskoj.

"Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačije je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike. Prema svakom će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje. Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Iako su mladi, to ne znači da imaju vreme. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača",rekao je Peruničić.

Selekciju Rusije predvodi Eduard Kokšarov, dok je trener golmana nekadašnji srpski selektor Dejan Perić. Rusi su u pripremi za SP u dva meča sa Švedskom ostvarili ubedljiv poraz i remi.

"Sve prijateljske utakmice znaju da budu varljive. Koliko god odigraš fantastičnu prijateljsku, zvanično takmičenje je nešto potpuno drugačije. To donosi novu težinu, svetlost reflektora, igranje u arenama. Možeš i 15 golova da pobediš u prijateljskom meču, to ništa ne znači, jer na startu možeš da izgubiš i od slabijeg. Videli smo šta je bilo dobro, šta nije, zašto smo se okupili", rekao je Peruničić.

"Igrači moraju da budu svesni da su određeni od svih kandidata da predstavljaju svoju zemlju. Taj grb nosi veću simboliku. Moraju da prihvate reprezentaciju na taj poseban način", istakao je selektor Srbije.

Utakmica Srbija - i Rusija igra se od 18.00.

U Grupi A su još i Francuska, Nemačka, Brazil i Koreja.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.