Napolijevo rješenje za Kulibalija je...

Povišica od skoro 100 odsto! Sve će biti ozvaničeno uskoro.

Fudbal 10.01.2019 | 21:20
Napolijevo rješenje za Kulibalija je...
Sve veći broj zainteresovanih kupaca za Kalidua Kulibalija naterao je rukovodeći kadar Napolija da što pre smisli kako da se osigura za budućnost i spreči prerani odlazak jednog od najboljih štopera današnjice, a jedino rešenje je - novi ugovor!

Samo četiri meseca pošto je potpisao prvi produžetak saradnje, Kulibali je na pragu ozvaničenja novog ugovora kojim će mu godišnja primanja drastično skočiti! U septembru je ona otišla na 3.500.000 evra, a sada bi plata mogla da ode naviše za bezmalo 100 odsto! Sport Italija javlja da je sve praktično dogovoreno i da će Senegalac zarađivati 6.000.000 evra! Nije poznato da li će novi ugovor imati otkupnu klauzulu, pošto je ni ovaj aktuelni nema, a nije jasno ni da li će biti uključena i neka dodatna godina više, pošto je zasad za Napoli vezan do juna 2023. godine. Svakako će novi ugovor biti automatski aktiviran na leto, a ugovoren već koliko do kraja meseca. 

Kulibali bi tako postao najplaćeniji igrač u Napoliju, pošto bi pretekao trenutno najplaćenijeg Lorenca Insinjea koji zarađuje oko 4.600.000 evra, te Drisa Mertensa sa 4.000.000 evra.

Milanska Gazeta delo Sport javlja da se ovih dana posebno aktivirao Mančester junajted, pogotovo nakon što je dobio „pedalu“ od Fjorentine za Nikolu Milenkovića. Junajted je, navodno, spreman da uplati 100.000.000 evra na Napolijev račun, a transfer bi bio završen na leto. Ali, ako pitate Aurelija de Laurentisa, njegov cilj je da Kulibali bude ozbiljno nagrađen zbog toga što je najbolji štoper Serije A, možda i Evrope u ovom trenutku, a ne želi ni da Karlo Anćeloti ostane bez možda i najvrednijeg igrača u timu. 

Za Kulibalija se ovih dana najviše interesuje Junajted, mada njegovo stanje i dalje stidljivo prate Čelsi, Bajern, Barselona...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar