Luka Mitrović ima novi klub - u Španiji!

Bivši kapiten Crvene zvezde mts karijeru nastavlja u Mursiji.  Zvanično: Luka Mitrović pronašao novi klub! Srpski košarkaš, Luka Mitrović, konačno će se vratiti na teren posle oporavka od povrede.

Košarka 11.01.2019 | 17:30
Luka Mitrović ima novi klub - u Španiji!
Bivši kapiten Crvene zvezde mts, Luka Mitrović, novi je košarkaš Mursije, objavio je španski klub.

Mitrović karijeru nastavlja u Španiji posle duge pauze zbog povrede kolena i odlaska iz Bamberga prošlog leta.

Ovaj 25-godišnji krilni centar pre Bamberga pet godina je proveo u Crvenoj zvezdi mts i osvojio po tri titule prvaka ABA lige i Srbije, četiri Kupa Radivoja Koraća, a sa ulogom kapitena vodio je ekipu do četvrtfinala Evrolige.

Mursija, trenutno na 15. mestu na tabeli španske ACB lige, u istom danu dovela je i talentovanog Dina Radončića na pozajmicu iz Real Madrida.

Mitrović, koji je najskorije nastupao za Brose Bamberg, pojačao je člana španske Endesa lige Mursiju.

Mitrović je najveći deo profesionalne karijere, kao i najuspešniji, proveo u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio po tri titule ABA lige i Košarkaške lige Srbije, kao i četiri Kupa Radivoja Koraća.

Bivši kapiten Zvezde je 2017. prešao u Nemačku, ali je u dva navrata povređivao koleno i zbog toga išao na duge pauze. Bamberg je zbog toga, krajem prošle sezone raskinuo ugovor sa Lukom, koji od tada nije pronašao novi angažman.

Još uvek nije poznato kolika je dužna sradnje dogovorena između Mursije i Mitrovića, ali se očekuje da je sklopljen dogovor do kraja sezone.

Kako prenosi isti izvor, u Mursiju bi treblao da dođe doskorašnji igrač San Pablo Burgosa Dino Radončić, crnogorski reprezentativac koji je na pozajmnici iz Real Madrida.

Od srpskih igrača u Mursiji tu je povremeni reprezentativac Dejan Todorović, dok je tu i Hrvat Damjan Rudež.

Izvor: Tanjug/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar