Orden časti za Bodirogu: "Živele Srbija i Srpska"

Naš proslavljeni košarkaš na svečanosti u Banjaluci podsetio da su njegovi koreni s juga Republike Srpske, iz Trebinja.

Košarka 09.01.2019 | 19:00
Orden časti za Bodirogu: "Živele Srbija i Srpska"
Dejan Bodiroga, jedan od najvećih košarkaša u istoriji srpske i evropske košarke, jedan je od dobitnika značajnog priznanja povodom Dana Republike Srpske.

Nekadašnji šampion Evrope, sveta i Evrolige dobio je iz ruku predsednice Republike SrpskeŽeljke Cvijanović Orden časti sa zlatnim zracima, pa rekao da mu je tako učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje.

On je napomenuo da ga raduje što je Republika Srpska danas "slobodna, sigurna, otvorena i spremna da prihvati sve ljude bez obzira na naciju, rasu ili veru".

"Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je Srpska dobro i lepo odredište za sve. Više od 3.000 dece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda", istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike.

Prisetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku čitavog naroda, a da je ta podrška u Republici Srpskoj uvek bila ogromna.

"Znao sam i tada da za svaku našu pobedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svestan da je moja generacija tada unela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gde on tih godina živeo", naglasio je slavni košarkaš.

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima Srpske, poželivši im sve najbolje u 2019. godini.

"Živele Srbija i Republika Srpska!", poručio je Bodiroga.

Slavni košarkaš dobio je orden za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u Srpskoj, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar