Laž da Tači želi ukidanje taksi

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je da pisanje "Vašington posta" o inicijativi predsjednika samoproglašenog Кosova Hašima Tačija da se ukinu prištinske takse na srpsku robu predstavlja izmišljotinu.

Srbija 08.01.2019 | 10:45
Laž da Tači želi ukidanje taksi
Simić je rekao da su svi članovi vlade u Prištini, koji pripadaju Tačijevoj partiji, glasali za uvođenje taksa.

On je naveo da se "Tačijeva desna ruka" Кadri Veselji javno hvalio da je prijedlog premijera samoproklamovanog Кosova Ramuša Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

"To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako, eto, ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na Кosmetu život bude što teži", istakao je Simić za RTS.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji na Кosmetu, Simić je ocijenio da posljednji napadi na Srbe i krađa njihove imovine predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe na Кosmetu, osim taksa koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra.

On je podsjetio na napade u Stanišoru i Gornjem Кusu - serija krađa i pljački koje su doživjeli Srbi u tim krajevima, te naveo da je jedna srpska porodica od 1999. godine peti put opljačkana u multietničkoj opštini Novo Brdo.

Prema njegovim riječima, u Gornjem Кusu je verbalno bio napadnut sveštenik koji je namjeravao da služi liturgiju u porti crkve.

Izvor: RTS

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

NN

08.01.2019 10:38

Laz je i da vi zelite mir u regionu..pa nikom nista..

ODGOVORITE
Name

re

08.01.2019 11:32

Nemoj tako, cuveni su to mirotvorci. U stvari oni su vjecne zrtve, drugi ih mrze a nemaju zbog cega, fini neki ljudi đikani..

Name

kukanje

08.01.2019 11:34

Plac i kukanje ne jenjava, svakodnevno je. Ponizavanje srvije ne prestaje.

Name

Šipci

08.01.2019 11:08

KOJA BUDALA JE POVJEROVALA ŠIPTARSKOJ MAFIJI

ODGOVORITE
Name

Albanci se nikad ne povlače u miru

08.01.2019 13:33

Može biti samo gore. Što je postalo nije ostalo pa ni on.

ODGOVORITE