Kralj asistencija napušta Englesku, ide kod prijatelja!

Igrao je 12 godina u Engleskoj i vreme je za promenu, više ne može da doprinosi na istom nivou. . .

Fudbal 08.01.2019 | 11:00
Kralj asistencija napušta Englesku, ide kod prijatelja!
Tjeri Anri je u Monako doveo iskusnog štopera Nalda (Šalke, 36), želi Pepea (slobodan igrač, 35), a iskusno pojačanje potrebno mu je i u "siromašnoj" sredini terena. 

Zbog toga je od dolaska na klupu "kneževa" počeo razgovore sa Seskom Fabregasom (31), koji će, ukoliko ne bude promene u poslednji čas, ovih dana postati fudbaler Monaka, i tako se ujediniti sa svojim nekadašnjim saigračem iz Arsenala.

Ovoga puta će mu Anri biti trener, a koliko je posao blizu govori to da nije bio na današnjem treningu, dok se na "Bridžu" razmišlja i o njegovoj zameni (Nikolo Barela, Kaljari).

Takođe, Fabregas je plakao na poslednjem meču za Čelsi, a fotografisan je i kako očekuje lekarske preglede pred potpis sa posrnulim velikanom francuskog fudbala.

Fabregas se nije idealno uklapao u novi ritam Premijer lige, s godinama je izgubio na kondiciji, brzini i snazi, tako da je ove sezone tek povremeno nosio dres Čelsija (175 minuta u ligi), s kojim je dva puta osvajao titulu šampiona Engleske.

Najmlađi je igrač u Premijer ligi koji je "prebacio" brojku od sto asistencija (111 u ovom trenutku), a u ukupnom skoru od njega je bio uspešniji samo Gigs (162).

S obzirom na to da Fabregasu na kraju sezone ističe ugovor, Čelsi ne može da zaradi mnogo, ali zbog toga što je Monaku hitno da poboljša ekipu, i te kako će biti zadovoljni s dobijenih 10 miliona funti, koje su zacrtali u pregovorima.

Kada su u pitanju odlasci iz Monaka, prvi koji bi mogao da promeni svlačionicu mogao bi da bude Stevan Jovetić (29) za koga ima interesovanja iz Nemačke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar