Trinkjeri: Mjesec i po sam tražio "tog" igrača!

"Godinama me nisu zvalni 'gospodine'", obratio se trener crno-belih portparolu kluba tokom prilično zanimljive "press" konferencije u "Pioniru".

Košarka 06.01.2019 | 14:30
Trinkjeri: Mjesec i po sam tražio "tog" igrača!
"Ah…"

Andrea Trinkjeri prvo je uzdahnuo sa jasnom dozom olakšanja kada ga je portparol kluba, Ivan Ivković, najavio na "press" konferenciji posle dramatične utakmice u "Pioniru".

"Kako igra Mornar, ovo je za nas bila najteža utakmica. Oni sve rade na pamet, na iskustvo... Našu ekipu je 40 minuta protiv zone 'koštalo' mnogo u glavi, nismo sjajno igrali, nismo ni dobro igrali, ali smo dobili i to je najvažnije", sabrao je utiske Italijan posle završnice za "premotavanje".

Crno-beli nekako su, uz pomoć rivala, uspeli za 1,9 sekundi da nadoknade poen zaostatka i to košem iz odbojke Džoka Lendejla dok se "zaključanom" dvoranom prolamao zvuk poslednje sirene.

"GODINAMA ME NISU ZVALI 'GOSPODINE'"

Pre toga, Đorđe Drenovac je prilično nerezonski faulirao Aleksa Renfroa prilikom njegovog pokušaja da izvede skok šut sa poludistance, pa je iskusni Amerikanac dobio dva penala da svojeručno reši pitanje pobednika na svega 0,4 sekunde do kraja.

Pogodio je prvo, promašio drugo i bio te sreće da se između statičnih košarkaša šampiona Crne Gore "provukao" Lendejl i vrhovima prstiju vratio loptu u obruč.

To što su se gosti žalili na ishod meča manje će zanimati Trinkjerija u odnosu na slabosti koje je njegov sastav pokazao ove subote uveče u jednom od derbija 14. kola ABA lige.

"Kad smo dobili Turk Telekom svi su bili srećni, presrećni... Ali, ja najbolje znam koliko nas 'košta' Evrokup", prokomentarisao je trener, upućujući na surov tempo utakmica i u Novoj godini.

"MESEC I PO SAM TRAŽIO TOG IGRAČA"

S tim u vezi, njegov kolega Mihailo Pavićević prokomentarisao je da mu je žao što je ispuštena pobeda u meču koji je dobro pripremljen i još bolje odigran - sve do poslednja tri minuta.

"Eliminisani smo iz Evrokupa i konačno smo imali vremena da pripremimo utakmicu", rekao je Pavićević.

"Momci su se borili i žao mi je što smo ostali bez pobede".

Trinkjeri, međutim, neće imati taj luksuz ni u nedeljama koje dolaze.

"Sve što možemo danas da kažemo je da smo dobili utakmicu i da je to dobro. To je i najvažnije. Mogli smo da uradimo to i drugačije, da smo samo jedan šut pogodili, ali... Znam da je bilo teško bez navijača, znam i da nas stiže umor, ali tako je, kako je...", slegao je ramenima Trinkjeri, koji je bio prilično bučan tokom jednog tajm-auta u drugoj četvrtini zbog neodgovornosti petorke koja je olako "proćerdala" rano stečenu prednost.

Osetio je u tom trenutku, i bio u pravu, da bi gosti mogli skupo da naplate neadekvatan pristup u drugom poluvremenu.

"Dobili smo ih na neke stvari koje smo bukvalno izmislili i, možda, na to što se naš veteran Renfro nije uplašio. Nekim drugim igračima je ruka bila ovako (pokazivao je mimikom na bežanje od odgovornosti, prim. aut), kod njega nije", rekao je Trinkjeri i nadovezao se:

"Ništa, idemo dalje da kopamo".

"ŽELIM SVIMA SREĆAN BOŽIĆ"

Portparol Ivković pitao je tada novinare da li imaju pitanje za gospodina Trinkjerija.

"Nije me niko zvao gospodine znaš koliko godina...", obratio mu se harizmatični Italijan.

"Ja vas redovno oslovljavam tako", odgovorio je Ivković.

"Je l' te strah?", uzvratio mu je sa osmehom šef stručnog štaba crno-belih, koji je potom dobio konkretno pitanje.

"SMANJI SE OBRUČ, MISLIŠ DA ĆE UĆI..."



Da li je posledica današnje igre učešće u Top 16 fazi Evrokupa ili možda sam karakter ekipe?

Posle kratke pauze, odgovorio je…

"Nije toliko karakter, već kako je ekipa sastavljena. Kada si iskusan, već si igrao ovakve utakmice. Kada nisi, počneš dobro, pa ih vraćaš, pa ispadneš iz ritma, pa odjednom ne ide, a onda postaneš nervozan, pa se smanji obruč, pa misliš da će da uđe, a ono izađe... i tako redom", slikovito je objasnio sve što je mogao da primeti kraj aut linije i tokom razgovora sa igračima na tajm-autima.

"Mesec i po sam tražio igraća koji može da pomogne ovim mladim momcima", nadovezao se, očigledno ističući ulogu novajlije, Renfroa.

"Želim svima srećan Božić", rekao je za kraj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar