Dule Savić: Divio sam se Šekularcu!

Bio je svetsko čudo, zavoleo sam fudbal zbog njega! "Samo oni koji su imali priliku da igraju i gledaju Šekija mogu da shvate njegovu veličinu", kaže čuveni fudbaler Crvene zvezde.

Fudbal 06.01.2019 | 11:45
Dule Savić: Divio sam se Šekularcu!
Svi koji ga nisu gledali verovatno ne znaju šta su propustili. Dovoljno je samo čuti šta oDragoslavu Šekularcu imaju da kažu oni najveći. Recimo, legendarni centarfor Crvene zvezde Dušan Savić.

On je istakao da je zbog Dragoslava Šekularca zavoleo fudbal i da dimenziju njegove veličine mogu da shvate samo oni koji su imali prilike da igraju sa njim ili da ga gledaju na terenu.

"Moje prvo fudbalsko sećanje počinje sa Šekijevom generacijom iz Čilea. Šeki je za nas bio svetsko čudo. Kao klinac sam mu se divio, zavoleli smo fudbal, prvo zbog Šekija, Bore Kostića, Vojkana Melića i te generacije, kasnije zbog Džajića", rekao je Savić Tanjugu.

Dule Savić je dodao da mu je žao što nije imao priliku da sarađuje sa Šekularcem, ali da je imao tu privilegiju da ga gleda i uživa u njegovim majstorijama.

"Samo oni koji su imali priliku da igraju i gledaju Šekija mogu da shvate njegovu veličinu. Divili smo se njegovim majstorijama, virtuoznosti, svi su želeli da budu maštoviti kao on. Bio je neprevaziđen majstor na terenu", istakao je Savić.

Nema se tu šta dodati...

Šeki (rođen 8. novembra 1937. u makedonskom Štipu) je bio majstor igre, istinska legenda Crvene zvezde, za koju je igrao 11 sezona, osvojio sedam titula i pet kupova, dao 119 golova na 470 utakmica. Značajan trag ostavio je i u reprezentaciji Jugoslavije (41 utakmica, šest pogodaka), sa kojom je bio srebrini na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. i učesnik dva Mundijala (1958, 1962).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar