Ministru Dačiću stižu prijetnje

U anonimnim pismima ministru se poručuje da će ga „strpati u gepek“, da će mu „otrovati familiju“, kao i da „zapamti kad je zadnji put video sina i ćerku“

Srbija 04.01.2019 | 12:34
Ministru Dačiću stižu prijetnje
Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić svakodnevno dobija anonimna pisma s najstrašnijim prijetnjama, saznaje Kurir. Prijete mu smrću, trovanjem i gepekovanjem, a na udaru su čak i njegova djeca Luka i Andrea.

Neke od poruka su, otkriva naš izvor, toliko morbidne da njegovi saradnici izbjegavaju i da mu ih pokažu! Do sada ih je toliko dobio da je od njih napravljena pozamašna gomila.

- To se dešava više puta mjesečno. Piše „strpaćemo te u gepek, odvešćemo te i ubićemo te“, „otrovaćemo ti familiju“, „zaklaćemo ti djecu“, „zapamti kad si zadnji put video sina i ćerku“. Ove jezive pretnje praćene su i najvećim vulgarnostima, psovkama koje samo bolestan um može da smisli i usudi se da ih nekome uputi - priča izvor Kurira.

Psovke i vulgarnosti

Simptomatično je da je većina poruka pisana rukom, a da ih iste osobe šalju više puta.

- Najčešće su pretnje iz Hrvatske, Albanije i s Kosova. Ljudi zaduženi za njegovu bezbjednost zapazili su da se ponavljaju pisma na kojima se neko potpisuje sa „Ante“. Protokol je takav da svaka prijetnja mora da se prijavi policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA), kao i da im se dostave originalna pisma - kaže naš sagovornik. U zavisnosti od njihove procjene, dodaje, pojačavaju su mere bezbjednosti.

Više se ne potresam

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže za Kurir da se s godinama bavljenja politikom navikao na prijetnje.

- One stižu redovno i ja sam se na njih navikao, i ne zanimaju me. Živim u svijetu politike gde toga ima i moji saradnici znaju da se ne potresam. Često mi ništa i ne kažu i ne pokazuju - kaže Dačić.

(BN TV/Kurir)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Taksirat

04.01.2019 12:22

"Vise se ne potresam" - koji je ovo jezik? Valjda treba da stoji po starom i jasnom "Vise se ne uzbudjujem (zbog toga)" ako ne po novom "Vise se ne stresam".

ODGOVORITE
Name

Ratko

04.01.2019 12:29

Dodik preti Dacicu on je i Radojičića vozao u gepeku to svi znaju

ODGOVORITE
Name

yy

05.01.2019 06:50

Sta se Dodo ima ljutiti ista dva olosa! Budi bog snama

Name

Ratko

04.01.2019 12:29

Dodik preti Dacicu on je i Radojičića vozao u gepeku to svi znaju

ODGOVORITE
Name

BOBA

04.01.2019 13:25

KAD IMAŠ PARE NE BOJIŠ SE NIKOGA OSJEĆAŠ SE MOĆNO A VLAST JE POSEBNA PRIČA NE BI ONI NAPUSTILI VLAST PO CJENU ŽIVOTA TO SE VIDI IZ PRILOŽENOG.

ODGOVORITE
Name

ZA

04.01.2019 14:36

U OVOM TURBULENTNOM VREMENU SVE SE MORA UZIMATI OZBILJNO.SLUŽBE NADLEŽNE NE SMIJU BITI AMATERI VEĆ PROFESIONALCI. AKO SPASIĆ I SLIČNI POČNU BESJRDITI KOD MILOMIRA MARIĆA NEMA BEZBEDNOSTI I SIGURNOSTI.

Name

Izraelac

04.01.2019 15:42

Dacic samo zeli da kaaze da to sto narodu nije dobro nije neki problem, jer njemu takodje nije dobro.. pa kad nije dobro i jednim i drugima sto se ne prestane baviti politikom ... bas je uporan i to zeli da dokaze

ODGOVORITE