Doha - Novak opet preokrenuo: Ide u polufinale!

Đoković se ponovo mučio i tek posle preokreta pobedio Basilašvilija! Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale turnira u Dohi, pošto je posle tri seta (4:6, 6:3, 6:4) pobedio Nikoloza Basilašvilija.  Đoković u četvrtfinaklu savladao borbenog Gruzijca i zakazao meč za finale protiv Španca, Bautiste Aguta.

Tenis 03.01.2019 | 18:00
Doha - Novak opet preokrenuo: Ide u polufinale!
Gruzin naljutio Novaka, pa dobio tenisku lekciju! Đoković će u polufinalu Dohe igrati protiv Bautiste Aguta.

Srpski igrač ponovo se mučio, baš kao u meču sa Fučovičem, ali je uspeo da pronađe prave udarce u najvažnijim trenucima i time "slomi" protivnika.

Đoković će u borbi za finale igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je savladao Švajcarca Stena Vavrinku.

Novak je loše krenuo meč, veoma nervozno, dosta je grešio i Basilašvili, koji je bio veoma raspoložen, to je sve iskoristio.

Gruzin je slao razorne forhende, srpski teniser je grešio u nekim situacijama kada nikada ne šalje loptice u aut, i to je sve dovelo do gubitka prvog seta (4:6).

Očekivano Đoković je podigao nivo igre u nastavku duela. Prvi teniser sveta napravio je brejk odmah na startu drugog perioda igre i čuvao ga je do kraja.

Basilašvili nije bio više u mogućnosti da pogađa linije, Novak je sada sve to dosta oštrije vraćao i logično došlo je do izjednačenja u setovima (4:6, 6:3).

U poslednjem setu gledali smo rezultatsku klackalicu. Đoković je prvi došao do brejka i to u uvodnom gemu, ali je u narednom odmah ispustio prednost koju je stekao.

Ključni deo seta bio je u petom i šestom gemu kada je prvi igrač planete uspeo da napravi brejk i da ga potom potvrdi! Do kraja seta Novak nije poklekao i plasirao se u polufinale turnira iz serije 250 (4:6, 6:3, 6:4).

Posle lake i ubedljive pobede za početak godine, pa trijumfa uz dosta prolivenog znoja, Novak Đoković je i u četvrtak imao zahtevan zadatak u Kataru.

U duelu protiv upornog protivnika iz Gruzije, ali i boreći se protiv svojih oscilacija, najbolji teniser sveta je za sat i 57 minuta ipak opravdao ulogu velikog favorita.

Đoković - Basilašvili 4:6, 6:3, 6:4

Trenutno 21. teniser sveta bolje je počeo, osvojio prvi set, a Novak je postepeno dizao svoju igru i iako očigledno umorniji nego prethodnih dana ipak je našao način da preokrene, kao i u susretu drugog kola protiv Martona Fučevića.

Slaveći poene stisnutom pesnicom, uz aplauze ohrabrenja iz svog boksa, Novak je prevazišao bolji start rivala, kao i svoje krize. Iako je u drugom setu najavio rutinsko izjednačenje, Basilašvili je ipak pri rezultatu 5:3 imao brejk loptu, a Novak se odbranio i uveo meč u set odluke.

Ni tada nije sve išlo glatko.

Đoković je opet bolje počeo, brejknuo protivnika, ali je odmah i sam dopustio brejk. Srećom, brzo je stekao prednost 4:2 i odbranio je, pre svega snažnim servisima.

Naredni, polufinalni Novakov rival biće Španac Roberto Bautista Agut, sa kojim je do sada odigrao osam mečeva, uz skor 7:1 u svoju korist.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar