"Ja sam za Srbiju demokratije"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio prijetnje koje se upućuju bilo kome zbog toga što drugačije misli i poručio da se on bori za Srbiju demokratije, a ne Srbiju u kojoj "ćete nekog da vrtite na ražnju".

Srbija 30.12.2018 | 14:47
"Ja sam za Srbiju demokratije"
Na pitanje novinara kako gleda na atmosferu koja se kreira u društvu u posljednje vrijeme, uključujući skidanje nekih emisija sa programa, privođenje novinara, Vučić je uzvratio kontrapitanjem: "Koji je novinar priveden, onaj koji je pretio (Vladimiru) Ðukanoviću da će ga vrteti na ražnju?"

"Mislite da je to lep govor, mislite da je to u redu? Da li je to demokratja, to je to za šta se zalažete - ''fašitički vepru na ražnju ćeš se peći'' ", upitao je on.

Dodao je da se novinar koji je to pisao na Twitteru nije predstavio kao novinar već pod lažnim imenom jer, kako je primijetio, "tako to rade junaci u Srbiji".

Vučić kaže da tako nešto najoštrije osuđuje, a da je na policiji da radi svoj posao, jer, poručio je, niko u Srbiji nikoga neće da "vrti na ražnju".

Kako kaže, privedeni su svi koji su pretili Tanji Vojtehovski i bilo kom drugom, uglavnom onima koji kritikuju vlast, dok oni koji su pretili Barbari Životić nisu, dodajući da ne zna zašto je to tako i da vjerovatno postoji neki razlog.

"A da nekog vrtite na ražnju u Srbiji, to nije Srbija za koju se zalažem, u Srbiji koju ja vodim niko nikada neće vrteti nikoga na ražnju niti se hvaliti kako je to bogougodno delo", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, takva Srbija nikad neće pobijediti, nego Srbija pristojnih, odgovornih, koji vole ovu zemlju.

Na pitanje novinara kada je to tačno opozicija od njega tražila raspisivanje izbora, on kaže:

"Pa, ja im nudim. Računam da kada su tako moćni i snažni da žele izbore, to je valjda prirodni zahtev opozicije da hoće izbore, ne mislite valjda da treba da postoji neko drugo mesto gde ljudi treba da broje svoje ideje, programe , planove...", rekao je Vučić.

Poželevši svima srećnu Novu godinu, rekao je da bi u sledećoj godini želio da čuje više argumenata.

"Ja bih voleo da čujem argumente da su ti tajkuni Ðilas, Jeremić i ostali obezbedili ras od 5,5 odsto a ne od minus 3,1 ali kad čujem argument - okretaćemo vas na ražnju - onda mi je sve jašno i kakvi su argumenti i kakvi su oni koji ih zastupaju", rekao je on.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Joja

30.12.2018 14:58

Ne daj kosovo ni pedlja

ODGOVORITE
Name

Ja nisam

30.12.2018 18:30

Ja Sam Srbin I nisam za Srbiju na mojim kostima i debelim budjelarima politicara.narko bosova.sisatih staleta I ministara s kupljenim fakultetima.Dovidjenja

Name

Zvornik

30.12.2018 19:25

Hahahahahah Srbija do Tokija breeeee.

Name

baka

30.12.2018 14:58

A zasto ovaj mladic govori pogrdne rijeci i prijeti drugima, istina, malo obojenim glasom, a druge osudjuje. Nije boga mi, ovaj sav svoj. A pusta neke zvijeri da plase zene nekih politicara pred ulazima. Sram da ga bude. On ko ova nesreca iz Bakinaca. Samo zavadja narod. E nije mu to pametno. narod ce se okrenuti protiv njega, pa kud ce jadan on, onda. Boze me sacuvaj!

ODGOVORITE
Name

TRN

30.12.2018 15:18

Wou 5.5% pa toliko nema ni Njemacka svaka cast....

ODGOVORITE
Name

Re

30.12.2018 15:49

Uh da da da ovaj ko majka Terza, hvali se hvali.

Name

Ok

30.12.2018 19:27

Eto cim se on hvali,e narode dokad ce vas ovaj smatrati bjedom.

ODGOVORITE