PL: Puče Totenhem, Mitar donio pobjedu Fulamu!

Ranijeri mu nije verovao – Mitrović prekinuo krizu i spasao Fulam! MITAAAAARRRRR!!! Srpski napadač golom u nadoknadi još jednom pokazao zbog čega je veliki miljenik Fulamove publke - 1:0. Fudbaleri Fulama savladali su Hadersfild golom Aleksandra Mitrovića, dok je Vulverhempton iznenadio Totenhem i savladao ga u 20. kolu Premijer lige.  Liverpulu sve ide na ruku, izgubio i Totenhem! "Pevci" nikako da održe konstantnost koja je neophodna za titulu. Veliki kiks, pomračenje u poslednjih dvadesetak minuta! Puče Totenhem, kakav šmekerski gol Himeneza! Pevci, sada je to svima jasno, ipak nisu kandidati za titulu. . .

Fudbal 29.12.2018 | 18:15
PL: Puče Totenhem, Mitar donio pobjedu Fulamu!
Fulam je savladao Hadersfild sa 1:0, a meč je mogao biti rešen u 81. minutu, kada je loptu na belu tačku stavio Abubakar Kamara.

Napadač Fulama je dobio priliku pre srpskog fudbalera Aleksandra Mitrovića, koji je često bio zadužen i u klub i u reprezentaciji za izvođenje jedanaesteraca, ali nije je iskoristio jer mu je penal odbranio golman gostiju Losl. 

Ipak, veliku radost timu sa Krejven Kotidža doneo je Mitrović – on je prvi istrčao kontru svoje ekipe i veoma preciznim i dovoljno snažnim udarcem matirao čuvara mreže protivnika u 91. minutu, na opšte oduševljenje domaćih navijača. 

Mitru je ovo bio prvi pogodak posle šest neuspešnih mečeva, čime je prebrodio ličnu krizu, ali i ekipnu.  

Vulvsi su iznenadili Totenhem i napravili verovatno najveći šok u 20. kolu, koji još nije kompletirano. Oni su sa 3:1, posle velikog preokreta, pobedili Totenhem na gostovanju. 

Domaćina je u prednost doveo Hari Kejn "golčinom" u 22. minutu, kada je levom nogom sa 20ak metara matirao Ruija Patrisija, pa su Spursi otišli na pauzu sa minimalnom prednošću. 

Tim Maurisija Poćetina nije ni slutio šta im se sprema u drugom poluvremenu – na 1:1 je izjednačio Vili Boli u 72. minutu, a prednost Vulvsima doneo je Raul Himenes u 84. 

I dok je Totenhem napadao i nadao se izjednačenju, pobedu gostiju zapečatio je Elder Kosta u 87. minutu.

Brajton i Kardif su takođe odneli pobede minimalnim rezultatom.

Brajton je pobedio Everton sa 1:0 na domaćem terenu golom Lokadije u 59. minutu u jednom veoma nezanimljivom meču i produbio krizu Evertona.

Kardif je iskoristio grešku Džejmsa Medisona i trenera Kloda Puela. Oni su pobedili Lester na gostovanju golom Kamarase u drugom minutu nadoknade meča.

Prvi izvođač penala "lisica" i najbolji napadać Džejmi Vardi izašao je u 68. minutu, a sedam minuta kasnije Lester je dobio penal. Loptu je namestio Medison, koji ne šutira jedanaesterce kada je u igri Vardi, i promašio.

Kazna je usledila u drugom minutu nadoknade, kada je Viktor Kamarasa savladao Šmajhela i doneo radost gostima iz Velsa.

Votford i Njukasl igrali su 1:1. Njukasl je poveo golom Salomona Rondona u 29. minutu, da bi u 82. Votford došao do veoma važnog boda preko Duakurea.

Mirisalo je na potpuni očaj, na početak puta bez povratka, a onda je grom iz vedra neba pogodio Krejven Kotidž. Dodatnu buru napravio je Abubakar Kamara, koji je u 81. minutu oteo loptu Aleksandru Mitroviću i promašio jedanaesterac, ali je sreća pogledala Fulam u 91. minutu. Sesenjon je povukao kontranapad, sačekao je Mitrovića i njegov znak da mu doda loptu, a onda je srpski napadač u svom stilu prekinuo seriju mečeva bez gola, ali pobede svog tima. U Londonu je pao slabašni Hadersfild - 1:0 (0:0).

Da nije bilo tako ko zna šta bi se posle meča dogodilo u svlačionici Fulama. Kamara, koji je mnogo puta mašio jedanaesterce, ispao je krajnje nekorektan prema Mitroviću, ali i Tomu Kerniju, koji u ovakvim situacijama imaju prednost. Mitrović se bunio na samom početku, pokazao je rukama i ka Ranijeriju, ali je potom dao podršku svom saigraču. Ipak, to nije pomoglo, usledio je loš udarac i odbrana Jonasa Losla.

Ipak, na kraju je sve došlo na svoje mesto, a Mitrović još jednom pokazao zbog čega je veliki miljenik Fulamove publike. Ranijerijev tim je tako došao do treće pobede u sezoni i prišao na svega bod zaostatka Kardifu, koji je prvi iznad crte i zone ispadanja.

Hadersfild je uspeo domaćina da uvuče u negativan ritam tokom meča, Fulam gotovo da u prvih 45 minuta nije imao nijednu veliku šansu, ali se to promenilo u nastavku utakmice. Ranijeri je uveo Le Maršana i Kamaru, kasnije i džokera Sesenjona, što imalo ogromnog uticaja na tok meča.

Prvi je pretio Čembers, potom Brajan, a onda i Mitrović, međutim, Losl je za sve to imao rešenje, baš kao i za Kamarin jedanaesterac. Ipak, Danac nije imao magični štapić i za odlučujuću situaciju na utakmici, krenuo je na vreme, ali je srpski napadač uspeo da provuče loptu ispod njega i donese nezapamćeno slavlje publici na Krejven Kotidžu.

Loš završetak godine za Totenhem!

Tim Maurisija Poketina je pred ovaj vikend "izbio" na drugu poziciju i čekao je kiks Liverpula protiv Arsenala kako bi im se još više približili, ali umesto toga oni su "zabrljali" na "Vembliju" protiv Vulverhemptona, posebno u poslednjih dvadesetak minuta...

Poveli su Spursi spektakularnim golom Harija Kejna iz 22. minuta, ali ih je koštalo što na vreme nisu rešili meč, da bi štoper Boli najavio preokret u 72. minutu.

Sjajan skok pored Sisoka i Sančeza je na ruci imao Ugo Loris, ali nije mogao da ga zaustavi, da bi Raul Himenez "kroz noge" Aldervereldu (84') i Elder Košta (87') u kontri doneli veliku pobedu povratniku u Premijer ligu.

TOTENHEM - VULVERHEMPTON 1:3 (1:0)

Pevci" će u 2019. godinu ući sa 45 bodova, videćemo da li sa druge ili treće pozicije, pošto Mančester siti može da ih preskoči ukoliko dobije meč protiv Sautemptona.

Mnogi su mislili da bi mogli da naprave iznenađenje u "trci udvoje", kako su britanski mediji okarakterisali nastupe Liverpula i Sitija, ali očigledno je da je Totenhemu potrebno mnogo više konstantnosti kako bi osvojili titulu.

Totenhem kandidat za titulu? Neće biti. Alala vera za pet vezanih pobeda i proboj na drugo mesto, ali tim koji želi da se trka sa mašinama kakve su Liverpul i Mančester Siti ne sme da gubi kod kuće od ekipe iz sredine tabele. Pa makar to bio i danas sjajni Vulverhempton. Imali su Pevci 1:0, kontrolisali igru, ali u drugom poluvremenu totalno su se raspali posle izjednačujućeg pogotka Vilija Bolija. Na kraju, Totenhem - Vulverhempton 1:3! 

Veoma važnu pobedu u borbi za opstanak ovog popodneva ostvario je Kardif, slavivši u Lesteru. Votford i Njukasl podelili su plen (1:1), dok je Brajton prekinuo post koji traje 25 dana i minimalcem srušio Everton.

Dosta uzbuđenja bilo je na svim terenima, ali daleko najviše na Vembliju, gde su momci Maurisija Poketina igrali da priđu lideru Liverpulu na tri boda. I krenulo je sve kako valja, Hari Kejn je ponovo pogodio - četvrti put na poslednje tri utakmice - međutim gosti su u drugo poluvreme ušli kao pravi Vukovi i rastrgli Pevce. Loše postavljanje kod kornera Mutinja i Vili Boli poravnao je na 1:1 u 72. minutu. Taj pogodak potpuno je izbacio iz koloseka domaći sastav. 

U roku od 15 minuta Vulverhempton postiže još dva pogotka i rešava utakmicu. Posebno lep bio je gol Raula Himeneza, prava "šmekerica" sa 16 metara, pa kroz noge Tobiju Alderveireldu. Totenhem je posle toga jurnuo u napad i doživeo nokaut. Elder Košta stavio je tačku na ovaj meč tri minuta pre kraja. 

Daleko od toga da je Totenhem posle petog poraza u sezoni ispao iz trke za titulu, ali Poketinovi momci još jednom su pokazali da imaju previše slabosti da bi mogli da izdrže sa dugoprugašima kakvi su Siti i Liverpul. Vulvsima idu sve čestitke. Oni su opravdali prognoze da neće imati nikakvih problema oko opstanka.     

PREMIJER LIGA - 20. KOLO

Brajton - Everton 1:0 (0:0)
/Lokadija 59/

Fulam - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Mitrović 90+1/

Lester - Kardif 0:1 (0:0)
/Kamarasa 90+1/

Totenhem - Vulverhempton 1:3 (1:0)
/Kejn 22 - Boli 72, Himenez 84, Kosta 87/

Votford - Njukasl 1:1 (0:1)
/Dukure 82 - Rondon 29/

Liverpul - Arsenal (18.30)

nedelja

Kristal Palas - Čelsi (13.00)
Barnli - Vest Hem (15.15)
Sautempton - Mančester siti
Mančester junajted - Bornmut (17.30)

TABELA: Liverpul (-1) 51, Totenhem 45, Siti (-1) 44, Čelsi (-1) 40, Arsenal (-1) 38, Junajted (-1) 32, Vulverhempton 29, Lester 28, Votford 28, Everton 27, Vest Hem (-1) 27, Bornmut (-1) 26, Brajton 25, Kristal Palas (-1) 19, Njukasl 18, Kardif 18, Sautempton (-1) 15, Fulam 14, Barnli (-1) 12, Hadersfild 10.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar