ITA: "Bomba" Sergeja, Interu dovoljan jedan gol!

Sjajnim golom Sergej Milinković-Savić donio bod Laciju protiv Torina. Inter novim "minimalcem“ do pobjede u Empoliju, Roma bolja od Parme.  Inter jedva slomio Empoli! Efikasnost je veliki problem čete Lučana Spaletija. . .  Biće gusto za Ligu šampiona: Računajte na strašnu Atalantu, shvatite ozbiljno Torino, Roma ponovo na stabilnim nogama.  Ekipa iz Bergama demolirala Sasuolo (6:2), Bikovi iz Rima odneli bod (1:1), Vučica sigurna u Parmi (2:0).

Fudbal 29.12.2018 | 17:45
ITA: "Bomba" Sergeja, Interu dovoljan jedan gol!
Stadion Olimpiko ponovo je skandirao ime Sergeja Milinkovića-Savića.

Poslije pogotka za pobjedu protiv Kaljarija, nakon koje su eksplodirale emocijekod srpskog reprezentativca, popularni SMS pogodio je i protiv Torino.

Ovoga puta „eksplodirala“ je njegova „bomba“ sa ivice šesnaesterca  u desni gornji ugao Siriguovog gola za remi 1:1 u Rimu.

Lacio – Torino 1:1 (0:1)

Poslije prvih 45 minuta u kojima je domaćčin bio bliže pogotku, posebno Ćiro Imobile, vodili su gosti.

Adam Marušić napravio je glupost u sudijskoj nadoknadi i bespotrebno vukao rukama Andreu Belotija, a napadač Torina sam je izveo jedanaesterac i pogodio za vođstvo 0:1.

Drugo poluvrijeme apsolutno je pripalo Laciju, a bedem gostiju probio je Sergej Milinković-Savić u 62. minutu.

Činilo se kao da je sav bijes zbog loše forme i konstantnih kritika na svoj račun iskalio na lopti i sjajnim udarcem matirao Sirigua.

U narednim minutama Lacio je propustio nekoliko sjajnih prilika, ali heroj gostiju bio je Điđi, defanzivac Rome, koji je u razmaku od 60 sekundi prvo izblokirao Imobilea, a potom i Milinković-Savića i spriječio čiste pogotke.

Tragičar utakmice je Marušić, koji je skrivio penal, a onda u 86. minutu zaradio crveni karton zbog prigovora sudiji, međutim, snage su poravnate nešto kasnije kada je isključen Rinkon.

Svoju 300. utakmicu za Lacio odigrao je u subotu bh. internacionalac Senad Lulić.

Poslije petog poraza u sezoni Lacio zaostaje sedam bodova za trećeplasiranim Interom, koji je u subotu savladao Empoli u gostima.

Četvrti put zaredom Inter je postigao jedan pogodak na utakmici, ali mu je to bilo dovoljno za treću pobjedu 1:0, uz remi protiv Kjeva.

Mučio se Inter sve do 72. minuta, kad aje Balde Keita, kome je prethodno poništen jedan gol zbog ofsajda, pogodio za pobjedu.

Iza Intera i Lacija, na četvrtoj poziciji sa osvojenih 30 bodova  je Roma, koja je kao gost savladala Parmu rezultatom 2:0.

I Roma je do trijumfa stigla u drugom poluvremenu, prvo je Kristante pogodio poslije kornera, a  15 minuta prije kraja  pogodio je Čengiz Under.

U duelu srpskih internacionalaca, Darka Lazovića u dresu Đenove i Nikole Milenkovića u dresu Fiorentine nije bilo golova, ali čak OSAM viđeno je na stadionu Mapei.

Ispuštena pobjeda protiv Juventusa u prošlom kolu nije ostavila traga na fudbalerima Atalante, koji  su sa više nego ubjedljivih 6:2 savladali Sasuolo u gostima.

Goleadu na Mapei stadionu počeo je Duvan Zapata devetim golom na posljednjih šest utakmica, a završio ju je rezervisa Josip Iličić het-trikom  u razmaku od 75. Do 92. minuta.

Inter jedva slomio Empoli! Efikasnost je veliki problem čete Lučana Spaletija...

Kiks iz Verone od pre sedam dana nije se ponovio, Inter je uspeo da materijalizuje trijumf u derbiju protiv Napolija tako što je teškom mukom savladao Empoli na stadionu Karlo Kastelani - 1:0! Ekipa Đuzepea Jakinija nastavila je niz poraza, ovo joj je četvrti zaredom, dok su se Nerazuri učvrstili na trećoj poziciji i prišli drugoplasiranom Napoliju na samo dva boda zaostatka. 

Utakmicu je pogotkom u 72. minutu rešio Keita Balde, a sve posle dobrog centaršuta Šime Vrsaljka. Senegalac nije najbolje zahvatio loptu, delovalo je to dosta traljavo, međutim lopta se nekako "dogegala" do gola, Provedel ju je zakačio, ali nije uspeo da je spreči da uđe u mrežu. 

Inter sigurno gazi ka Ligi šampiona, no ono što brine navijače i Lučana Spaletija jeste igra. Empoli se i pored podređenog položaja (svega 30 i kusur odsto imali su domaći loptu u posedu) dosta lako branio od nasrtaja Milaneza. Podatak o broju udaraca na gol najbolje će o tome - Inter je do gola Keite u okvir uputio samo jedan?! Domaćin je dobro zatvorio sve prilaze svom golu i samo povremeno pretio. Da se ta Keitina lopta nije nekako ušunjala u mrežu "nula" bi verovatno bilo zakucana...

Spaleti je rano posegao za izmenama, u 57. minutu ubacio Najngolana umesto Vesina, nešto kasnije i Lautara Martineza umesto Borhe Valera, ali to nije značajnije promenilo sliku na terenu. 

Empoli je morao da se otvori posle primljenog gola i tek tada Inter je "prodisao". U poslednjih deset minuta šanse da reše utakmicu imali su Politano i Mauro Ikardi. Ovaj prvi tukao je preko gola iz dobre pozicije, dok je udarac Argentinca sa 16 metara odbranio Provedel.

Efikasnost je onio što muči Inter i tu dileme više nema. Ovo je bila osma utakmica tima sa Đuzepe Meace u poslednjih mesec dana, a samo na jednoj uspeli su da postignu više od jednog pogotka. Pauza od 15 dana očito će dobro doći Nerazurima da se konsoliduju pred nastavak šampionata.   

Biće gusto za Ligu šampiona: Računajte na strašnu Atalantu, shvatite ozbiljno Torino, Roma ponovo na stabilnim nogama. Ekipa iz Bergama demolirala Sasuolo (6:2), Bikovi iz Rima odneli bod (1:1), Vučica sigurna u Parmi (2:0).

Borba za titulu u Seriji A i ove sezone je praktično odlučena, ali bi bitka za plasman u Ligu šampiona mogla da bude uzbudljivija nego ikad. Kao ozbiljni konkurenti za poziciju četiri istakli su se i Atalanta i Torino. Boginja provincije je najboljoj utakmici dosadašnjeg kola savladala Sasuolo u Ređo Emiliji (6:2) i prišla četvrtoplasiranom Laciju na četiri boda zaostatka. Rimljani su na Olimpiku remizirali sa Torinom (1:1), što je iskoristila i Roma koja je bila sigurna u Parmi (2:0). Bikovi iz Torina su vodili u Večnom gradu, ali su na kraju odneli bod, pa im je današnji protivnik ostao na pet bodova odstojanja.

Koliko bi moglo da bude uzbudljivo u završnici sezone pokazuje i činjenica da je između Lacija i desetoplasirane Fjorentine razlika od šest bodova. Ekipa iz Firence odigrala je bez golova sa Đenovom na Marasiju, čime je dodatno pokvarila utisak nakon poraza u Parmi.

Utakmica na Mapei stadionu lomila se sve do trenutka kada je na teren ušao Josip Iličić. Fantastični Slovenac se na terenu našao u 62. minutu, a onda je u rasponu od 74. do 91. postigao het-trik i zaokružio fantastično poslepodne svog tima. Boginja provincije je očigledno bila oskoljena dobrim izdanjem protiv Juventusa, pa je Sasuolu nanela jedan od težih poraza u poslednjih nekoliko sezona. Ipak, da bi stvarno bio konkurent za plasman u Ligu šampiona sastav Đan Pjera Gasperinija mora da nastavi u istom ritmu i izbegne oscilacije koje su ga pratile u dosadašnjem toku sezone.

Iz utakmice na Olimpiku pamtiće se sjajan pogodak Sergeja Milinković Savića, ali i crveni kartoni iz finiša utakmice kada su danak nervozi platili Marušić i Meite.

Upravo je Marušić prilično naivno napravio faul nad Belotijem u finišu prvog poluvremena i omogućio reprezentativnom napadaču da donese vrednu prednost svom timu. Ipak, Milinković Savić je u 62. minutu jasno pokazao da je kriza s početka sezone definitivna prošlost kada je on u pitanju. Dva tima su u završnici meča mogli do nove prednosti, verovatno i tri boda, ali su svoje prilike propustili Ćiro Imobile i Lorenco de Silvestri.

Roma je ponovo na stabilnim nogama, pa je Parma oborena u drugom poluvremenu. Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 58. minutu, kada je Under iz kornera na pravom mestu pronašao dobro postavljenog Kristantea, dok je i sam Turčin 15 minuta pre kraja kruisao jedan od kontranapada svog tima. Još jednom se pokazalo koliko je za Rimljane važno kada je u timu Edin Džeko, koji napad Vučice, bez obzira na to što je jasno da je van forme, svojim prisustvom čini daleko ozbiljnijim.

Darko Lazović i Nikola Milenković proveli su svih 90 minuta na terenu, ali na Marasiju nije viđeno previše uzbuđenja, pa je podela plena na kraju bila sasvim ravnopravna. Kjevo je sa igračem više protiv Frozinonea uspeo da dođe do premijernog slavlja u sezoni (1:0), dok je Udineze bez problema izašao na kraj sa Kaljarijem (2:0).

Serija A, 19. kolo:

Juventus – Sampdorija 2:1 (1:1)
/Ronaldo 2, 65 penal  – Kvaljarela 33/

Kjevo – Frozinone 1:0 (0:0) 
/Đakerini 78/

Empoli – Inter  0:1 (0:0)
/Keita Balde 72/

Đenova – Fiorentina 0:0

Lacio – Torino 1:1 (0:1)
/Milinković-Savić 63 - Beloti 45+3/

Parma – Roma 0:2 (0:0)
/Kristante 58, Under 75/

Sasuolo – Atalanta 2:6 (0:1)
/Dankan 51, 58 - Zapata 19, Gomez 42, Mansini 54, Iličić 75, 87, 90+2/

Udineze – Kaljari 2:0 (1:0)
/Puseto 39, Behrami 57/

Napoli – Bolonja (18.00)
Milan – SPAL (20.30)

Tabela: Juventus 53,  Napoli  (-1) 41, Inter 39, Lacio 32, Roma 30, Sampdorija 29, Atalanta 28, Milan (-1) 28, Torino 27, , Fiorentina 26, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 20, Udineze 18, SPAL (-1) 17, Empoli 16, Bolonja (-1) 13, Frozinone 10, Kjevo  8*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar