Novo čudo iz Brazila: 16 godina i 70 miliona evra!

Flamengo ima još jednog (pre)skupog bisera.

Fudbal 30.12.2018 | 19:00
Novo čudo iz Brazila: 16 godina i 70 miliona evra!
Brazil ima novog "vunderkinda".

Mladi ofanzivni vezista Flamenga, Renijer Žezus (16) rođen je 2002. godine ali već vredi milione i na meti je evropskih velikana - Reala, Mančester sitija, Juventusa, Rome...

Prema brazilskog portala "Globoesporte", aktuelni mladi reprezentativac Brazila trenutno je pod najžešćom prismotrom Real Madrida, koji je spreman da ga dobro plati, kao i ne tako davno njegove zemljake Vinisijusa i Rodriga.

Renijer je već bio u Madridu, slikao se na stadionu "Santjago Bernabeu", a Flamengo se "zaštitio" od velikana zaista ogromnom "izlaznom" klauzulom od 70 miliona evra.

Klub novog brazilskog čuda ima veliko iskustvo i prilično punu kasu novca zarađenog u nedavnim transferima. Vinisijus Žunior (18) je upravo iz Flamenga otišao u Real za čak 61 milion evra, a njegov "klasić" Lukas Paketa (21) je otišao iz istog kluba u Milan za 35 miliona.

Naravno, ceo svet je čuo i kada je Adrijano napuštao Flamengo u sezoni 2001/02 i sa 19 godina otišao u Inter za 13 miliona evra.

Za koliko će novca Renijer otići? Da li će ga Real "pokupiti" i pre punoletstva? Sudeći prema tome koliko mu se svideo "Bernabeu", ne bi bilo iznenađenje...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar