"U Božiću naći izvor nade"

Slaviti Božić znači da je potrebno prepoznati Božiju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade, te da će sav nametnuti i agresivni relativizam proći, a Božije će ostati, istakao je u božićnoj čestitki nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Bosna i Hercegovina 24.12.2018 | 14:53
"U Božiću naći izvor nade"
On je naveo da je u Isusu potrebno naći uporište za čuvanje porodičnog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja, te živjeti u njegovoj ljubavi.

"Ukoliko smo svjesni da smo voljena Božija djeca u nama će živjeti snaga vjere i nada uprkos svim izazovima svakodnevice", naglasio je kardinal Puljić.

Prema njegovim riječima, ako se kuća vjere gradi na stijeni, ona ostaje postojana bez obzira na to koliko spoljne okolnosti bile nepovoljne.

"I onda kada bi nam mnogi, iskrivljujući istoriju, htjeli oprati pamćenje, zabraniti nam da mislimo svojom glavom jer to nije u interesu stranke i vladati nama kao da smo njihovo vlasništvo - ne klonimo duhom, jer sve ovozemljaske `bogove` koje je društvo izrodilo Vladar neba i zemlje je pozvao ili će pozvati da polože račun pred Njega", poručio je Puljić.

Кardinal Puljić je poželio srećan Božić i blagoslovenu Novu 2019. godinu, napominjući da božićnog mira nema bez praštanja i pomirenja.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Haso

24.12.2018 15:06

Da li bog postoji? Ateist kazu kategoricno NE.

ODGOVORITE
Name

Bj

24.12.2018 15:29

Haso Bog ili neka viša sila postoji. Samo neznam dali je Puljić taj koji ga posteno promovise. Puljicavo politicko i strankarsko opredjeljenje nekako nema dosta veze sa Bogom.

Name

drrr mrrr

24.12.2018 16:27

Bog sta je to ime osoba ili?Mnogi kazu taj neki bog je stvorio sve pfff eto ako je stvorio,stvorio je covjeka koji je najveci unistitelj svega pa i planete.Pa kakav je taj bog sto stvori nesto najgore?Ljudi se samo zavaravaju izmisljotinama od kojih samo pastiri imaju koristi od onih sto se boje necega TAMO i smrti.

Name

Lana

24.12.2018 17:11

jadna ti majka

Name

Tosic

24.12.2018 18:33

Kardinal je licemjer da ga nema, nikad nije spomenuo Jasenovac i stradanje srba, zato mu je Komsic predavanje odrzao , svaka mu cast. Kardinal prica jedno u Sarajevu, drugo u Mostaru , trece u Zagrebu itd... Vrhunski lazov i dno od covjeka, moja licna konstatacija

Name

M.R

24.12.2018 17:43

Hvala Kardilalu Puljicu na lijepoj cestitci upucenoj narodu Svim vjernicima sretni hriscanjski praznici.

ODGOVORITE
Name

re

25.12.2018 08:55

Sviđa mi se