Maljković: Uspješna godina je iza nas!

Znamo koliko treba ulaganja! Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković ovu godinu ocenio je kao izuzetno uspešnu zbog brojnih medalja i titula.

Ostali sportovi 22.12.2018 | 11:30
Maljković: Uspješna godina je iza nas!
Poručio je da one daju optimizam i veru u odlične rezultate na Igrama u Tokiju 2020.

"Srpski sportisti ostvarili su brojne uspehe i ponovo nas obradovali trofejima i medaljama. Čak 10 medalja sa Svetskih prvenstava i to četiri titule, uz dva Grend slema Đokovića i 20 evropskih medalja, pokazuju da imamo razloga da verujemo u uspešan nastavak puta ka Tokiju. Godina je bila vrlo, vrlo uspešna", rekao je Maljković na tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih srpskih sportista i sportiskinja.

On je posebno naglasio uspehe sportista na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu i oni će, kako je naveo, uz pravilan sistem rada biti oslonac u ciklusima posle Tokija.

"Uspesi se ne dešavaju slučajno. Kao neko ko je godinama bio direktno uključen u građenju vrhunskih rezultata, vrlo dobro znam koliko je ulaganja potrebno. Rezultati su plod napornog rada sportista i trenera, ali uz podršku čitavog sistema. Kontinuitet, transparentnost, vrednovanje i direktno finansiranje stvorili su ambijent stabilnosti", poručio je Maljković i zahvalio se institucijama Republike Srbije na podršci.

Najizazovnija je naredna godina, kaže Maljković, jer dolazi pred Igre u Tokiju. "Uz sva redovna takmičenja i borbu za medalje, tu je pritisak za olimpijske vize. Biće teško, ali verujemo u naše sportiste", zaključio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar