Osumnjičena za sajber kriminal

Djevojka A. Ć. (37) iz Trebinja hakovala je Facebook profil svome sugrađaninu S. M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

Republika Srpska 20.12.2018 | 07:32
Osumnjičena za sajber kriminal
Mladić, inače osumnjičen za teško krivično djelo, nalazi se u pritvoru, u Okružnom zatvoru Pudarica u Trebinju, gdje su mu nedostupni mobilni telefon, računar i bilo kakav pristup internetu i konekcija na društvene mreže.

Sve je otkriveno tako što su mladiću dolazili u posjetu prijatelji i rodbina i obavijestili ga tome, znajući da mu je takav luksuz u zatvoru nedostupan, odnosno da ne može na internet i društvene mreže.

On je nakon toga reagovao kod nadležnih u zatvoru, da bi nakon svega o slučaju bila obaviještena i Policijska uprava Trebinje, čiji stručnjaci za sajber kriminal su otkrili da je u pitanju neovlašteno korištenje njegovog Facebook profila od strane A.Ć.

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da su dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Mladić i djevojka nisu u rodbinskim ili ljubavnim odnosima. A kako nezvanično saznajemo, još se ne zna zašto je ona hakovala profil pritvorenika, te ga koristila za komuniciranje bez nekih kompromitujućih ili spornih sadržaja.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

20.12.2018 07:38

Eto cime se vi bavite,a dok drugi unistise sve naocigled svih nas,koje i ne registrujete.

ODGOVORITE
Name

Dd

20.12.2018 09:00

Nemaju pametnijeg posla nego gledat ko kom upada na fb...sajber strucnjaci.

Name

fujjboock

20.12.2018 08:30

Mora da je imao jaku šifru, ono 12345...jaka šifra sa kombinacijom velikih i malih slova, brojeva uz potvrdu preko telefona je "beton", to možda mogu proći samo najjači svjetski hakeri a takvih je veoma veoma malo. Kada bi se to tako jednostavno hakiralo internet bi se srušio kao kula od karata.

ODGOVORITE
Name

Vihor

21.12.2018 10:27

J..o vas obaj ko vas plaća da to radite .....

ODGOVORITE