Vučić: Priština da povuče poteze

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predočio je predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku da Srbija čvrsto podržava dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da je jedini način da se razgovori nastave da Priština povuče protivpravne i nerazumne odluke.  

Srbija 19.12.2018 | 15:40
Vučić: Priština da povuče poteze
Vučić je na sastanku sa Tuskom u Briselu istakao da je Srbija posvećena unapređenju regionalne saradnje, za šta je preduslov strogo poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira saradnje od svih učesnica u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

– Jedini način da se stvore uslovi u kojima bi dalji nastavak razgovora bio moguć jeste da Priština povuče protivpravne i krajnje nerazumne odluke – istakao je Vučić.

On je ukazao da su razgovori jedini način rješavanja otvorenih pitanja i očuvanja regionalne stabilnosti. 

Međutim, kako je naglasio Vučić, dalje razgovore onemogućavaju odluke Prištine o drastičnom povećanju taksi za 100 odsto, suprotno sporazumu CEFTA, kao i pokušaj otimanja elektroenergetskog sistema.

Prema njegovim riječima, razgovor onemogućava i usvajanje zakona kojima se omogućava transformacija takozvanih Kosovskih bezbjednosnih snaga u takozvanu vojsku Kosova, protivno Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN, Briselskom sporazumu, stavu srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, ali i pravnim propisima samoproglašenog Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, Tusk je pozdravio razumne poteze Srbije u odnosima sa Prištinom.

Sastanku Vučića i Tuska prisustvovala je i premijer Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

3De

19.12.2018 19:50

Naravno da ce Pristina da povuce poteze i ukine takse,one prave stetu i njoj,e kada se to desi, pa kad pocnu hvalospevi o pobjedi Srpske politike i diplomatije.

ODGOVORITE