Oblačno i hladno vrijeme u BiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u većini predjela biti leden dan, sa slabim snijegom mjestimično i dnevnom temperaturom od minus četiri do nula stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 17.12.2018 | 08:11
Oblačno i hladno vrijeme u BiH
Ujutru oblačno i veoma hladno, sa slabim snijegom ponegdje u planinama na jugozapadu, zapadu i sjeverozapadu. Suvo će biti od centralnog pojasa na sjever, sjeveroistok i istok.

Ponegdje tmurno sa niskim oblacima ili maglom oko rijeka i u kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće oblačno, uz slab snijeg, uglavnom u južnim predjelima, u Hercegovini će padati kiša, dok će u ostalim krajevima biti uglavnom suvo. Prema večeri i u noći očekuje se prestanak padavina.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Na planinama će popodne i uveče duvati vrlo jak, na momente olujni sjeveroistočni vjetar.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus 11, Han Pijesak minus 10, Čemerno minus devet, Ivan sedlo i Tuzla minus osam, Bijeljina, Bugojno i Gradačac minus sedam, Gacko, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zenica minus šest, Brčko, Doboj, Drvar i Zvornik minus pet, Banjaluka, Prijedor i Sanski Most minus četiri, Bihać minus dva, Bileća minus jedan, Stolac nula, Mostar jedan, Trebinje dva i Neum tri stepena Celzijusova.

Visina snijega u 7.00 časova: Ivan sedlo 53 centimetra, Han Pijesak i Livno 37, Bugojno 34, Gradačac i Tuzla 31, Čemerno i Mrkonjić Grad 29, Bihać 28, Bijeljina i Zenica 27, Srebrenica 26, Foča i Jajce 25, Doboj, Sanski Most i Sokolac 24, Višegrad 21, Banjaluka 20, Sarajevo 18 centimetara. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar