Preminula Zvezdina legenda Dušan Staja Nikolić...

Zvezdašku javnost potresla je vest da je životnu bitku u 65. godini izgubio legendarni fudbaler Crvene zvezde, Dušan Staja Nikolić.

Fudbal 17.12.2018 | 14:00
Preminula Zvezdina legenda Dušan Staja Nikolić...
Nekadašnji vezni igrač, osim u dresu crveno-belih, trag je ostavio i kao trener, kroz rad sa biserima kluba iz Ljutice Bogdana, a uz svoju Zvezdu ostao je do poslednjeg dana kao aktivan član sekcije veterana.

Odlazak čuvenog fudbalskog "arhitekte" nikoga nije ostavio ravnodušnim, a višedecenijskog prijatelja, uz bujicu emocija, prisetio se Vladimir Petrović Pižon. 

"Svi smo pogođeni odlaskom našeg druga. Rođeni smo u istom gradu, odlično smo se poznavali i fenomenalno družili još od omladinskih dana. Proveli smo godine igrajući zajedno u prvom timu. Od njega sam, kao dve godine starijeg, video šta znači zalagati se za dres i grb. Bio je veliki borac, odan Zvezdi koju je neizmerno voleo. Krenuo je i završio fudbalski put u voljenom klubu, do poslednjeg dana bio je među saigračima iz najranijeg perioda karijere", prisetila se četvrta Zvezdina zvezda. 

Osim u Crvenoj zvezdi, Staja je trag ostavio i u kolevci fudbala, Engleskoj, gde je nosio dres Boltona, a jednu sezonu igrao je i mali fudbal za Kosmos. 

"Nadimak Staja dobio je po Nobiju Stajsu, igraču koji je igrao slično njemu, čvrsto, oštro... Dušan je bio fenomenalan fudbaler i još bolji čovek, njegov fudbalski život i put primer je današnjim generacijama, a smrt je nenadoknadiv gubitak za sve nas koji smo ga poznavali", rekao je Petrović. 

Opelo će se održati u ponedeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14:30 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar