Novak favorit u Melburnu, Federer nije još za penziju!

Nekadašnja teniserka Anabel Kroft smatra da je Novak Đoković glavni favorit da osvoji sedmu titulu na Australijan openu.

Tenis 19.12.2018 | 11:30
Novak favorit u Melburnu, Federer nije još za penziju!
Otvoreno prvenstvo Australije igra se sredinom januara i po svemu prikazanom najbolji teniser sveta ima najveće šanse.

"Rekla bih da je Novak favorit na osnovu onoga što smo videli ove godine, ali predsezona je uvek interesantan period jer teniseri dodatno rade na svojoj igri", rekla je bivša britanska teniserka za "Tennis World USA". 

Đoković je imao istorijsku 2018, pošto je prošao kroz težak period na startu sezone, a potom je od Vimbldona igrao najbolji tenis na svetu i na kraju je završio godinu kao prvi. 

"Mladi teniser krče svoj put i videćemo dosta više od Zvereva, Hačanova, Cicipasa, De Minora, Ćorića, Tima...", istakla je Kroft, koja je potom prokomentarisala iz Rodžera Federara: 

"Mislim da Federer još nije za penziju. I dalje uživa u tenisu. Pre tri ili četiri godine mučio se s povredom leđa i sećam se da je rekao: Vi, novinari, biste želeli da me pošaljete u penziju. Iako gubi mečeve, volim da igram tenis'. Zbog toga mislim da će igrati dok uživa i dok njegova žena može da podnese putovanja i sve ostalo. Igraće još nekoliko godina". 

Australijan open na programu je od 14. do 29. januara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar