Spaleti pred otkazom?!

Inter ga menja legendom Juventusa? Trener Intera, Lučano Spaleti, nalazi se pod pritiskom nakon ispadanja iz Lige šampiona i postoji velika mogućnost da bude smenjen, prenose italijanski mediji.  Spaleti potrošio kredit, Konte realnija opcija od Simeonea i Murinja.  Inter na leto menja trenera.

Fudbal 15.12.2018 | 12:00
Spaleti pred otkazom?!
Spaleti trpi velike kritike zbog remija na San Siru protiv PSV-a (1:1), koji je branio u trenutku kada je Barselona vodila protiv Totenhema, pre nego što su gosti na Nou Kampu izjednačili u finišu za 1:1 i otišli među 16 najboljih u Evropi.

Zato su već krenule priče o otkazu iskusnog trenera, posebno što će za novog sportskog direktora da bude imenovan Đuzepe Marota sa planom da pokuša da dovede Antonija Kontea, piše Gazeta delo Sport. 

Marota i Konte uspešno su sarađivali u Juventusu, zajedno su osvojili tri Skudeta i utabali stazu uspesima torinskog kluba. 

Konte je trenutno slobodan otkad je letos napustio Čelsi, a kao mogući kandidati figuriraju trener madridskog Atletika Dijego Simeone i Žoze Murinjo iz Mančester Junajteda.

Razočarenje u Interu je ogromno posle šokantne eliminacije iz Lige šampiona. Ne samo da su Nerazuri doživeli sportski fijasko protiv PSV Ajndhovena, već je klub ostao i bez ozbiljnih finansijskih sredstava. Kineska porodica Žang koja vlada klubom je jako razočaran i neko će platiti ceh za to, a najverovatnije će to biti trener Lučano Spaleti koji je etiketiran kao glavni krivac.

Danas će Đuzepe Marota i zvanično biti predstavljen kao novi generalni direktor Intera i od sada će on donositi neke krupne odluke kao što su promene trenera. Većina italijanskih medija piše da Marota neće menjati Spaletija do kraja sezone, ali da će to desiti na leto. Često se kao velika Interova želja pominjao Čolo Simeone, ni on nije krio da mu je želja da radi u klubu za koji je igrao, ali ta opcija još nije relana.

Ono što je realno je Antonio Konte. Marota je sarađivao sa njim u Juventusu, osvojili su zajedno tri skudeta da bi potom Konte otišao zbog sukoba sa Anjelijevima i Nedvedom. Marota ga i dalje ceni kao stručnjaka i veruje da je on pravi čovek da Inter vrati u borbu za trofeje. Italijan je slobodan od odlaska iz Čelsija.

Na kraju, tu je i opcija o povratku Žozea Murinja. Naravno, ako dobije otkaz u Mančester Junajtedu. Portugalac je emotivno vezan za Inter sa kojim je osvojio tripletu, ali teško da bi prihvatio da radi u situaciji u kojoj Juventus ima mnogo jači tim.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar