Đorđević: Srbija će biti sjajan domaćin EP-a!

Devojke su zaslužile podršku! Selektor muške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uveren je da će Srbija biti sjajan domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice sledeće godine.

Košarka 13.12.2018 | 14:30
Đorđević: Srbija će biti sjajan domaćin EP-a!
Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji održava se od 27. juna do 7. jula napredne godine.

"Poznato je da je Srbija izuzetan domaćin, ne samo u emotivnom smislu, već i u organizacionom. To je uvek ide do perfekcije, najbolji su uslovi za sportiste i svi to cene u Evropi i znaju da istaknu", rekao je Đorđević novinarima posle žreba u Skupštini Grada. 

On je čestitao Košarkaškom savezu Srbije što se izborio za organizaciju kontinentalnog takmičenja zajedno sa Letonijom (Beograd, Niš, Zrenjanin i Riga). 

"Siguran sam da ćemo biti fantastični domaćini i za ovaj veliki sportski događaj. Znači puno to za čitavu zemlju. Na nama je da se sada pokažemo".

Srpske košarkašice igraće u jakoj D grupi sa Rusijom, Belgijom i Belorusijom.

"Nije toliko ni bitno ko je u grupi. Mislim čak i da je bolje biti sa jakima i navici se odmah na takve duele. Posle toga sve zavisi od ukrštanja. Znamo kvalitet svih u grupi, ali mi smo bili evropski šampioni i sa najvećim mogućim samopouzdanjem treba ući u prvenstvo". 

Đorđević očekuje veliku podršku navijača, prvo u Zrenjaninu gde će Srbija igrati prvu fazu.

"Nadam se da će ljudi u Srbiji da daju podršku gde god da se igra. To su devojke apsolutno zaslužile", završio je selektor "orlova".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar