Njen stan plaćen robnom rezervom?!

Dugogodišnja parlamentarka Milica Marković je dobila petosoban stan u Bijeljini, plaćen robnom rezervom mazuta. Iako je entitetska vlast u to vrijeme dijelila stanove funkcionerima, Marković nije prošla zakonsku proceduru, već je za njen slučaj smišljen drugi plan.

Republika Srpska 12.12.2018 | 08:57
Njen stan plaćen robnom rezervom?!
Sredinom 2000. godine tadašnja poslanica Srpskog narodnog saveza (SNS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Milica Marković je tražila od premijera Milorada Dodika da joj Vlada RS kupi stan. Ona je u to vrijeme brinula o dvoje djece i živjela u tuđem stanu iz kojeg je morala izaći.

Vlast je tada uveliko pomagala funkcionerima koji su živjeli u „neadekvatnim“ stanovima ili ih nisu ni imali. Uobičajen način je bio da funkcioneri podnesu zahtjev Komisiji za stambena pitanja. Dobijene stanove kasnije su mogli otkupiti od Vlade za simboličan iznos.



Marković je smatrala da i ona ima pravo da dobije stan, a premijer Dodik joj je obećao pomoći. Tri mjeseca kasnije Republička direkcija za robne rezerve RS-a je u dogovoru sa državnim preduzećem „Drina“ platila petosoban stan u Bijeljini privatnoj firmi „Welting“. Direktori ovih preduzeća su 2001. godine optuženi da su oštetili budžet RS-a u namjeri da Marković kupe stan. Jedanaest godina kasnije su oslobođeni optužbi jer Marković u tom trenutku nije bila formalna vlasnica stana, a budžet nije oštećen. 

Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) su otkrili da je Milica Marković od 2016. godine upisana kao vlasnica stana.

Dogovor kuću gradi
 
Ovaj stan je bio predmet nekoliko sudskih postupaka u proteklih 18 godina. U tim postupcima Marković je tvrdila da je nakon razgovora sa premijerom Dodikom Vladi predala molbu za stan.

„Tadašnji predsjednik Vlade Milorad Dodik rekao mi je usmeno da u Bijeljini pronađem stambeni prostor i da potpišem ugovor, a koji će Vlada finansijski zatvoriti“, rekla je policiji 2001. godine.

Kasnije je na sudu izjavila da je ugovor potpisala na sugestiju direktora Direkcije za robne rezerve koji joj je rekao da on ima instrukciju iz Vlade kako da to završi.

U rodnom gradu je pronašla privatno građevinsko preduzeće „Welting“ – firmu koja će izgraditi njen budući stan. U zgradi koju je gradila u centru Bijeljine ova firma je za Marković spojila dva stana u jedan od 120 metara kvadratnih. „Razmišljala sam: ako mi Vlada kupuje stan, da mi taj odobri“, rekla je sudijama na početku procesa.

 

Čineći sve da što prije dođe do stana, Marković je u septembru 2000. godine pozvala na sastanak stranačkog kolegu Dušana Ilića, direktora državnog preduzeća „Drina“. Ilić je bijeljinskoj policiji ispričao da ga je Marković tada pitala šta „Drina“ može uzeti iz robnih rezervi. Kako ova ciglana svakodnevno koristi mazut za grijanje svojih peći, dogovor je lako postignut. 

„Ona je tada rekla orijentacionu cijenu stana u vrijednosti oko 160.000 KM, što je odgovaralo količini mazuta oko 300 tona“, opisao je Ilić. 

Marković je potom potpisala Ugovor o udruživanju sredstava za izgradnju sa zamjenikom direktora „Weltinga“ Strahinjom Vukovićem. U njemu je pisalo da ona plaća stan, iako su oboje znali da se to neće desiti. 

Dalje se sve brzo dešavalo: „Drini“ je preko Direkcije isporučen mazut koji je Vlada RS platila skoro 150.000 maraka. Iako je to bila donacija, na fakturama nije tako pisalo pa je u „Drini“ evidentirano kao nabavka koju treba platiti. Prema unaprijed utvrđenom dogovoru „Drina“ je novac trebala uplatiti na račun „Weltinga“. Međutim, finansijska služba firme je odbila to učiniti jer nije imala dokument kojim bi pravdala to plaćanje. Predložili su direktoru Iliću da to riješi cesijom. Kroz cesiju je Direkcija svoje potraživanje za mazut od „Drine“ prebacila na „Welting“. Tako je „Drina“ umjesto Direkciji vrijednost mazuta platila „Weltingu“.

Isti mazut plaćen je budžetskim novcem dva puta. „Ugovor o cesiji je poslužio da se realizuje odluka, dogovor nekakav, da se Milici kupi stan. (…) Mi smo radili po instrukcijama onog čije su bile pare“, kaže za CIN tadašnji direktor Direkcije Mirko Nožica, objašnjavajući da je to od njega tražio Dodik koji je odbio razgovarati sa novinarima CIN-a. Nožici je, također, nekoliko mjeseci prije Vlada dodijelila stan koji je kupljen javnim novcem za 135.000 maraka.



Devet mjeseci prije nego što su Marković i Ilić dogovorili da Drina uzme mazut od Direkcije, Vlada RS je naložila Direkciji da isporuči mazut za 53 budžetska korisnika. Posljednje preduzeće na listi bila je „Drina“. Tadašnji direktor „Drine“ Ilić kaže za CIN da ni on ni njegov prethodnik nisu tražili donaciju mazuta: „Ta odluka o donaciji djeluje mi kao da je dopisana, kao da se išlo da se meni slomi vrat“. 

Međutim, direktor Direkcije Nožica kaže da je rješenje o donaciji mazuta za sva preduzeća stiglo istovremeno.

„Drina“ je brzo isplatila novac „Weltingu“ koji je nakon toga u decembru 2000. godine Milici Marković izdao lažnu potvrdu, kao da je ona platila stan.

Zgrada u kojoj se nalazi stan završena je tek krajem naredne godine.

Različiti sudovi – različita mišljenja
 
U januaru 2001. godine dolazi do smjene vlasti u RS-u. Vladu Milorada Dodika zamijenila je vlada Mladena Ivanića. U to vrijeme položaj SNS-a u Skupštini slabi pa Milica Marković napušta ovu stranku i postaje članica Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata – nove opozicije.

Nedugo nakon smjene vlasti Osnovno javno tužilaštvo iz Banje Luke je podiglo optužnicu protiv Mirka Nožice, Dušana Ilića te vlasnika i direktora „Weltinga“ Neđe Đokića. Optuženi su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja kako bi Marković pribavili stan. Suđenje je trajalo 11 godina.

Jedan od svjedoka je bio i Dodik koji je tvrdio da mazut nije bio donacija, iako je on lično potpisao rješenje o isporuci mazuta na teret budžeta. Sud je tokom suđenja angažovao finansijskog vještaka koji je procijenio da je „Drina“ oštećena jer je platila donaciju. 

Uprkos tome, Sudsko vijeće je zaključilo da ovo preduzeće nije pretrpjelo nikakvu štetu tako što je umjesto Republičkoj direkciji mazut platilo „Weltingu“.

Zaključili su i da nije oštećen buždet RS-a jer je Vlada za uplaćeni novac dobila stan po odgovarajućim tržišnim cijenama. Vlada RS-a se nikada nije upisala kao vlasnik stana, već je on sve do 2016. godine bio „Weltingov“. Konačno, Nožica, Ilić i Đokić su oslobođeni krivice.

Dok je ovaj proces trajao u Banjoj Luci, privatizovana „Drina“ je 2008. godine pred Osnovnim sudom u Bijeljini zatražila od „Weltinga“ vlasništvo nad petosobnim stanom. Sud je tužbu odbio jer „Drina“ nije imala dokument koji je preduslov za sticanje vlasništva – ugovor o prometu nekretnina. Imala je samo ugovor o cesiji koji svjedoči o plaćanju mazuta Direkciji.

Prema tome, ni Vlada, ni Direkcija, a ni „Drina“ ne mogu biti vlasnici stana jer kupoprodajni ugovor ne postoji. Bivši direktor Nožica je sada svjestan propusta: „Da je trebalo napraviti ugovor, vjerovatno jeste. Da to bude čisto i da se zna: Vladin je stan dok ga ne dodijeli nekome“.

Međutim, formalnog dodjeljivanja nije bilo. Ipak, Marković je 2009. godine dobila ključ od advokata Predraga Ješurića. Njemu ga je dao prijatelj Dušan Lazarević, vlasnik firme „LD“ koja je bila suinvestitor pri gradnji zgrade. Lazarević je tada bio i jedan od suvlasnika „Drine“.

Za sve ove godine niko iz Vlade ili „Weltinga“ od nje nije tražio da vrati ključeve. 

Njena politička karijera je u međuvremenu doživjela procvat. Posljednjih 12 godina bila je poslanica u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Svaki mjesec je primala oko šest hiljada maraka i 2011. godine je u centru rodne Bijeljine kupila drugi petosobni stan. Bez obzira na to, tražila je od „Weltinga“ da joj prepusti vlasništvo nad stanom kupljenim javnim novcem i tužila ih pred Osnovnim sudom u Bijeljini 2013. godine.

Sud je njen zahtjev odbio. Vlada RS je u ovom procesu tvrdila da poslanica nema dokaz da je stan plaćen za nju. Time su porekli ono što je Dodik ranije rekao – da je on tražio da se mazutom plati stan za Marković.

Okružni sud u Bijeljini je 2015. godine donio drugačiju presudu i priznao Marković da ima pravo na stan.

U presudi piše da je postojala jasna namjera organa RS da joj plate stan. Sud je ovo zaključio na osnovu izjava svjedoka koji su potvrdili da je ugovorom o cesiji plaćen stan za Marković, iako to u njemu ne piše.

Zahvaljujući ovoj presudi, Marković je u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnica stana.

Odlukom Vrhovnog suda RS ova presuda je ukinuta 2017. godine i borba za vlasništvo nad 120 kvadrata u Bijeljini je vraćena na početak. Od tada do danas su se reprizirali potezi iz prvog procesa: Osnovni sud je opet odbio zahtjev Milice Marković pa se ona opet žalila. Konačno, Okružni sud u Bijeljini je u novembru 2018. odlučio da Marković ima pravo na vlasništvo nad stanom.
 
Sud je utvrdio da je obavezu plaćanja stana za Marković ispunila Republička direkcija za robne rezerve RS. Tokom suđenja nije uzeto u obzir da li je Vlada RS na zakonit način rješavala stambeno pitanje Marković. 

„Prema stanju spisa, zakonit pojedinačan akt o tome ne postoji“, navodi se u presudi Okružnog suda u Bijeljini.

Vlada RS i „Welting“ su prije posljednje presude imali priliku da traže njeno brisanje iz zemljišnih knjiga i iseljenje, ali to nisu uradili.

Advokat „Weltinga“ Miodrag Stojanović kaže da vlasnik Neđo Đokić nema interes za to jer je dobio pare za stan. „Ako nije Vladi stalo do tog stana, Vladi Republike Srpske, šta će Neđi stati do toga?“

Zamjenik pravobranioca RS Milan Radujko, koji je zastupao Vladu u ovom procesu, nije htio razgovarati sa novinarkom CIN-a, a Marković nije htjela objasniti zašto joj je Vlada RS osporavala pravo na stan: „Ma, ne tiče se to Vas. Niste Vi mjerodavni da ja Vama o tome pričam“.



(BN/Cin)

Komentari / 121

Ostavite komentar
Name

Mico

12.12.2018 08:00

Šta smo mi sebi dozvolili? Fuj!

ODGOVORITE
Name

Мирослав

12.12.2018 08:33

Жена је то заслужила , да ње нема и свих остали из СНСД неби било РС а ми неби овако добро живјели, ја сам за то да дају и Кошарцу и Мајкићки они пазе на Џаферовића.

Name

iZBORI

12.12.2018 08:45

Izbori su skoro bili, gdje je gospodin Dodik pobijedio. Vi sada što kukato, bolje je da nešto pametno radite. Narod je rekao koga želi na vlast, sada svi zavežite i čekajte nove izbore. Narad vole smiješne prestave i to je dobio.

Name

XXL

12.12.2018 08:57

DA NAS NEMA TREBALO BI NAS IZMISLITI. KAKVA ITALIJANSKA MAFIJA..ONI SU OBDANISTE ZA OVE NASE FAKINE I LEZILEBOVICE...FUUUJ.

Name

Deba

12.12.2018 08:58

Pa ovolikoj krmaci i treba stan od 120 kvm jer se u manjem nemoze ni okrenuti! Smeta joj trbusina i vime

Name

To

12.12.2018 09:16

je nas Srba bruka ,ova glavata kuka ko će joj platiti banju a razmeće se imovinom koja je poklonjena i kupljena od naših para... bagru u zatvor i to početi od vrha vlasti..

Name

Za Bn Cin;

12.12.2018 09:43

gospodo , Nije istina ; da je stan dzaba "stan je izplačan, još za vreme socializma su firme delile stanove svojim zaposlenim . i tako rešavajte stanovanjske stiske ljudi ! idrugo podpirali smo gradevinarstvo ( i zaposlene ) molim vas ne pljuvajte brez veze po narodu.

Name

srks

12.12.2018 10:00

u socjalizmu porodica od 6 članova bi dobila ovakav stan a ne krmača samica da vozi biciklo po njemu. socjalizam je bio pravedan i dodjeljivao stanove onima kojima stvarno treb... a ovo je sprdačina od sistema i nasilje nad narodom

Name

Duduk

12.12.2018 10:17

Dodik je njima svima dao što su tražili i više, jer se njihovi apetiti stalno proširuju. Ja evo 40 godina staža, a nikad od države nisam dobio stan ili kredit, a izdvajano je od plate u tu svrhu.

Name

Ragib

12.12.2018 10:20

Plačen, ne pljuvajte, brez. Nepismenog li kloca.

Name

realno

12.12.2018 10:48

A kolektivni smjestaji, RVI, porodice poginulih boraca, zive u neljudskim uslovima. Sponzorusa kojoj je vrijeme isteklo, bez ikakvih zasluga za narod se jako dobro okoristila uz kriminalnu hobotnicu, na grbaci napacenog naroda.

Name

Trt

12.12.2018 14:15

Tako i treba, da sam na njenom mjestu uzeo bih jos jedan, ovaj put za cumur. Moze joj se.. narod tako hoce..

Name

Gaco-kruzni tok!

12.12.2018 16:04

Slucaj cu da istrazim, ali trenutno imam kontrolu kruznog toka.

Name

krmača

12.12.2018 17:14

Redovno ova u Bijeljini prelazi preko kružnog toka pješice, kuda niko normalan ne prelazi.

Name

Vraz

12.12.2018 18:57

A jes' bila dobra riba, Bože...

Name

Jadna

13.12.2018 09:48

Milice ako nisi ušla u banju ja ću ti dati platu 430 km pa idi liječi jičmu i skini foju sa glave..

Name

Jadna

13.12.2018 09:48

Milice ako nisi ušla u banju ja ću ti dati platu 430 km pa idi liječi jičmu i skini foju sa glave..

Name

re srks

13.12.2018 12:57

Socijalizam je bio nepravedan jer je nekima davao stanove džabe i te ljenčuge su znale i godinama da stanuju kao podstanari i čekaju stan.Oni pošteniji su sami kupovali plac i pravili kuću a od države nisu ništa dobili.Pogledajte stare zgrade u kojima žive ti koji su navikli da im iz SIZA dođu i promjene kadu,ne mogu se dogovoriti da promjene ulazna vrata.

Name

hm

13.12.2018 16:30

Pojma nemas, preduzeca su svojim radnicima dijelili stanove da stanuju i placaju, od toga su se dalje kupovali itd.... a i kredite dugorocne bez ili sa veoma malim kamatama pa birate sta zelite bez hipot. nije to kredit banke, Stanovi za socij. ugrkozene su rijesavalw opstine.

Name

Taktika

13.12.2018 17:21

Ova svima ispricala da ce joj Vlada platiti stan.Sta joj je ? Sto ne ćuti? Ne govori se to javno!!!!!!!!!!!!

Name

Pero

14.12.2018 23:02

Nije fuj je blaga riječ, BLJAK

Name

Milko

12.12.2018 08:06

i šta? Opet bi se nasle hiljade budala da glasaju za nju. Mi smo takvo drustvo, moralno propalo u cijelosti. Ljudima je vazno kad klovn koga su izabrali da ih vodi mase zastavom. Nije im vaxno sto ih je pokrao i od njih napravio bijednike.

ODGOVORITE
Name

za Milko

12.12.2018 12:09

Tako je MIlko, zato i jesu ovoliko navalili na Vukotu, jer on izmedju ostalog, jako zagovara ispitivanje porijekla imovine, a sta bi se tu sve otkrilo ljudi moji? Ovo je definitivno trulez kud se god okrenes.

Name

Re Milko

12.12.2018 13:01

Bravo za komentar.

Name

Bangladeš

13.12.2018 17:25

Takvo drustvo...ograniĉen kolrktivni mozak...zato pametni i mladi napustaju ove prostore!

Name

Dzoo

12.12.2018 08:06

Nemoj te zenu napadati ona se bori za sebe.Ko joj je dozvolio i dodelio njega treba hapsiti ostalo je sve spinovanje.

ODGOVORITE
Name

Re RASPUCHIN

12.12.2018 08:38

Чуј то , "бори се за себе". А шта ако се народ почне борити за себе па почне враћати све отето и кажњавати све те који се "боре за себе"? Што се мене тиче , све би то требало као у Кини.

Name

k

12.12.2018 11:01

Za 90% gradjana pocinje borba za pravedno drustvo, za sve nas, u toj borbi nam je i to "bori se za sebe".

Name

Auuu

12.12.2018 08:07

Crna Ženo ...

ODGOVORITE
Name

REMI

12.12.2018 17:46

Treba li joj ovoliki stan. zna li neko koliku porodicu ova ima. Koliko bi se porodica poginulih ili invalida moglo zbrinuti.

Name

Cg

13.12.2018 17:50

Svaw sreca pa nije zivotima ljudi placen Kad im nestane novca tokijo su vise omocali da ce narod svoj prodavati al bvukvalno prodavati ko roblje

Name

carlito

12.12.2018 08:09

Ma kakav dobila, ona je posteno radila, zaradjivala, stedjela i kupila stan. Kao i svi politicari. Nego, pustite vi stan, sta je nama sa zastavom jutros u Predsjednistvu? Ima li sta novo? Mile ne posustaj, istraj da ostane tu u cosku iza vrata gdje si je iznio i postavio, moli te citava Republika Srpska!

ODGOVORITE
Name

ZASTAVNIK MILE

12.12.2018 08:39

Nemoj tako o zastavi.Borba je džinovska.Porašće nam standard od mahanja zastavom.

Name

Avuuuu

12.12.2018 12:23

Tolijiiii kvadratiiii a malaaa joj plataaa pa nije mogla kupitiiii!!jadnaaa i siromasnaaaaaaa treba je strpati j socijalniiii drzavni problem i jos da joj se napravi koji kabinet pa dok imaaa neka klimaaaa!!!Miliceee Majkickeee a tek zeljjiceeee a zenaaa jesu nezajazljiveeeeeeeeee alapace nesposobne i kao radnice i kao majke i kao supruge a nagradjene do nebesaaaaa!!bas ljepotaa od zivotaaa!!!brukaaaa nevidjenaaaaa

Name

Mladen

12.12.2018 08:09

Sposobnost prije svega. Skidam kapu. Mnogi bi voljeli da to mogu da urade. Kao i ja prvi.

ODGOVORITE
Name

Mitar

12.12.2018 08:27

Zato i nemaš, što nisi u mogućnost. Ona je lopov, kao i ti, samo ona je na poziciji. A trebali bismo svi na pošten način sticati imovinu, onda bi imao veću šansu. E Mladene,Mladene. Ona hoće sve sebi, zato mi nemamo. Zato nam i jeste ovako.

Name

re Mladen

12.12.2018 09:07

Do je takvih što skidaju kapu, osta narod bez gaća.

Name

istina

12.12.2018 12:01

Drzava treba da je efikasna i od koristi svima.Suprotno od ovoga nece ni postojati.

Name

KOMŠIJA

12.12.2018 08:11

ĐŽABA JOJ KAD JE RUŽNA I DEBELA A POSEBNO NEZADOVOLJNA I NESRETNA ŽIVOTOM!

ODGOVORITE
Name

Re

12.12.2018 08:20

Komšija, što se malo ne popneš...

Name

Ja Na Nju Ne Bih

12.12.2018 09:32

sto bi mi semberci rekli " tocak" naslonio.

Name

Sara

12.12.2018 08:13

zato je narod gladan!

ODGOVORITE
Name

Italijan

12.12.2018 08:14

kakva je to uš od žene,poznajem doticnu dobro,oduvijek je bila pulinka majmunčića dode :D

ODGOVORITE
Name

Ratko

12.12.2018 08:15

Ovo bi trebalo da bude previse i za burletove glasace.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

12.12.2018 13:47

Rale, a ko je to Burle?

Name

žika

12.12.2018 08:16

Ne znam je li joj Vlada odobrila 300 KM za banjsko liječenje kičme koju je iskrivila u skupštinskim klupama. Pitam se kako rudari ne iskrive svoju kičmu u jamama.

ODGOVORITE
Name

Jelena

12.12.2018 09:41

Odobrila je Vlada njoj pare zato što samo takve i podržava. Kičmu je iskrivila od tereta. Vidite da ne liči ni na žensko ni na muško. Srednji rod. Ždere masnu svinjetinu. Samo što jo praseća rebra ne vire iz usta. Ko je sa njom imao djecu, treba mu orden dati. A tek sa takvim stvorom živjeti?!Isto mislim i za Majkićevu.

Name

za Jecu

12.12.2018 10:12

Ovo je komentar godine! Najjača si!

Name

Nikola Tesla

12.12.2018 08:18

cist dokaz da je drzava i sam ucesnik velikih mahinacija.... tako da je obican gradjanin nista drugo nego rob ovog lopovskog sistema... dokaz da nema pravnog sistema ni pravnog lijeka za sve politicke miseve racunajuci i gospodju... SRAM VAS BILO !!!! NAKRALI SE DA BOG DA ZA ZIVOTA !!!!!

ODGOVORITE
Name

valter

12.12.2018 08:18

Sta se desi kad kafanske pijevaljke postanu politicarke,bijedno da bijednije nemoze biti

ODGOVORITE
Name

hm

12.12.2018 08:57

Strasno, uzas, da ona i takvi kao ona nesposobni na politickoj sceni, u vlasti sve ove godine. Posledice su ocite.

Name

Cuponja

12.12.2018 17:28

Robne rezerve su izmedju, treba samo razgrnuti.

Name

Nikola Tesla

12.12.2018 08:19

cist dokaz da je drzava i sam ucesnik velikih mahinacija.... tako da je obican gradjanin nista drugo nego rob ovog lopovskog sistema... dokaz da nema pravnog sistema ni pravnog lijeka za sve politicke miseve racunajuci i gospodju... SRAM VAS BILO !!!! NAKRALI SE DA BOG DA ZA ZIVOTA !!!!!

ODGOVORITE
Name

Vanja

12.12.2018 08:21

Toooo Miiiicoooooo! Hapaj da boli, pusti sta ce marva reci...

ODGOVORITE
Name

Crni

12.12.2018 08:24

Volio bih znati koji je njen doprinos ovom drustvu? Cim je to zasluzila? Bice da ima carobnu koku ;)

ODGOVORITE
Name

Re Crni

13.12.2018 17:29

Ti znas cija je koka čarobna??? Nisi joj ti svijeću drzao!

Name

I?

12.12.2018 08:25

Šta ćemo sad? Pojeo vuk magarca... Slika i prilika kako funkcioniše sistem... Država (pojedinac) ti pokloni stan...a zatim te postavi na dobroplaćenu funkciju (5-6.000 KM) da bi dio novca vraćao tom pojedincu i svi zadovoljni... Ako pretpostavimo da je takvih 100-ak u raznim ustanovama, organima, komisijama i da mora svako od plate da odvoji 1.000 KM mjesečno to znači da ta osoba samo po tom osnovu ima 100.000 KM primanja MJESEČNO!!!! Pa ko je lud da se odrekne vlasti...sad malo bolje razumijem Čubrilovića, razne preletače...a posebno BOGA!

ODGOVORITE
Name

crveni horizonti

12.12.2018 08:28

Petosoban stan? Otkud tolika potreba za prostorom koji ne koristiš? Jedino što mi se nameće kao odgovor da su u pitanju teški kompleksi.

ODGOVORITE
Name

Seka

12.12.2018 08:30

Boli nju briga što vi pišete. Ona ne vidi ništa osim para, možete pljuvati na nju, vikati, vrijeđati, ma ne reaguje uopšte. Poput Talića iz BL, šta čovjek napravi, kao i Čavić. Pokupiše glasove i promjeniše dres. I još hoda dignute glave. Zadnji šljam.

ODGOVORITE
Name

Dusan

12.12.2018 08:32

Meni Milice jedan jednosoban

ODGOVORITE
Name

MILOS

12.12.2018 08:34

FUJ BANDO LOPOVSKA

ODGOVORITE
Name

Pravda za Milicu!

12.12.2018 08:35

Malo na lizing, malo na pušing.

ODGOVORITE
Name

Ljudiii

12.12.2018 12:32

Ljudiiii nemojteee na Milicuuu kicmu je iskrivilaaa za drzavuu a plataa malenaaa a onaaaaa vejikaaaaa vejikaaa zinulaaaaaaaa mora se e to je nas drzavni aparat!!!!svi su oni milicaaa majkickaaa zdrVko krsmanovic petrovic cubre sve imena zvucnaaaa ali zakon cutiii i trpiiii a oni se ljuljajuuu u bajci na kriminaluuuu!!balkan ludi baljan nepismeni sto godina za evropom

Name

Q

12.12.2018 08:36

To vlasti ubi stoku od ovog naroda .E Ma kako si glupa samo jedan stan a imas dboje dece trebala si svakom po jedan sran i onda i muzu a i svekru a tebi taj petosobni.Vidis da narod ne reaguje ljudi su postali ko spomenici po parkovima na kojima golubovi seru a psi pisaji a oni skamenjeni nekrdaju pisu i grafite i tako ce stojayi dok nepadne neka kisa da to malo sapere i onda opet golubovi sljecu seru psi pisaju a narod skamenjen stoji i nemrda.Zato ko ih sisa pa izbaci nekog ko imazemlju i vikendicu uzmi te im sve sta ce nece se oni buniti nece vas rusiti .To je narod zombiran .Svaka ti cast e besplatno stan dobiti. I treba samo sestro malo malo.Treba da nestanemo na netreba vam ni penzije ni plate davati i to uzmite sebi pa sta stoka je to jesce travu i Srbovati i onako nista drugo nije zanji .

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

12.12.2018 08:43

Opasao Baja Bebu i rjesen problem...Tu su negdje u par grama i tezine,a i mozga..Obzirom na njegov istancani ukus za sve ona mu je taman

ODGOVORITE
Name

dott

12.12.2018 08:58

Mozda je tad vrijedila takvog stana, danas ne bi dobila ni garsonjeru našta liči.

ODGOVORITE
Name

use, nase pa i podase

12.12.2018 08:58

Šta je narode, nije ovo ništa, ovo je VRH LEDENOG BRIJEGA. Običan pošten narod decenijama odvaja od usta da kupi običnu garsonjeru, a vidi ove tzv. zaštitnice srpskih nacionalnih interesa, kod Srba je sve takozvano samo su zaštitnici nacionalnih interesa pravi, oni nisu takozvani. fuuj

ODGOVORITE
Name

RS

12.12.2018 09:06

Bravo jeli vama narode obicni sta jasno iz ovoga video sta danas politicari vecinom rade cast pojedinim politicarima koji to nisu danas rade ne samo u RS bih Hrvatskoj , Srbiji i svagdje to ti je danasnji svijet tesko se obicnim gradjanima koji se bore kako da prezive od mjeseca do mjeseca narode pitajte se?????ovakvih ima moreee

ODGOVORITE
Name

Student

12.12.2018 09:24

Ovo je kap u moru što znate, a šta tek neznate, eeee.

ODGOVORITE
Name

Bob

12.12.2018 09:25

Radeci za stan otisla joj je kicma sad mora u banju.

ODGOVORITE
Name

Julija

12.12.2018 12:05

Tražila je Banju Koviljaču na 3 sedmice, 3.000 KM da joj se da onako, s narodne grbače. Od njih se i stid postidio, koliko su alave, nezasite i bahate. Ovdje mislim na Majkićku i ostale iz tzv "elite", jada i bijede naše.

Name

Bob Marli

13.12.2018 17:33

Nema đabe ni kod stare babe! Stradala kićma!

Name

Pera Pisar iz Administrativnog Odjeljenja

12.12.2018 09:28

Samo da vam javim prvi, gospodja Markovic je osvojila čitavih 2 289 glasova na proteklim parlamentarnim izborima. Glavna faca za svađe i manipulacije bila. E sad za taj broj osvojenih glasova dobija mjesto AMBASADORA BiH u SRBIJI. Nema šta 100% je zaslužila.....!!!!

ODGOVORITE
Name

Pera Pisar Iz Administrativnog Odjeljenja

12.12.2018 09:31

Samo da vam javim prvi, gospođa Marković je na proteklim izborima osvojila čitavih 2 289 glasova samo da znate. Za toliki broj osvojenih glasova se kao nagrada dobija mjesto AMBASADORA U SRBIJI. Nema šta 100% je zaslužila. Nek nam je bog u pomoći ko treba da nas predstavlja u nama bratskoj Srbiji....!!!!

ODGOVORITE
Name

Semberski berberin

12.12.2018 09:36

O vi zavidnici, dalje ruke od naše Milice, materine jedinice, nikad ljepotice, narodne poslanice. Kvarna jeste, da kvarnija biti ne mere, ali ipak naša. Parlamentarka naša semberska, ali ne za njom, sa njom nikad do berićeta i slobode, već do prve krivine u propast i helać. Propast narodnu, naravno, ne njenu.

ODGOVORITE
Name

Welting

12.12.2018 09:47

Eto nam baksuza u komsiluk..ionako ih je pola guzovace stan dobilo a racuni za zajednicku potrosnju slabo ili nikako placeni...oglasna tabla sve govori...'dje da idem sve vam j***m, cijeli zivot me ovakvi prate, pravdo kad ces vise, sta cekas..

ODGOVORITE
Name

Relativnost pravde

12.12.2018 12:07

Izgleda da za narod nema pravde, jer nam oni pišu svoju istinu i dijele pravdu, na svoj način.

Name

mad max

12.12.2018 10:11

Sta se sebi dopustili. Bas ste ovce za sisanje. Narod gladuje i nema krov nad glavom kako treba a oni bahato trose novac sakom i kapom.

ODGOVORITE
Name

Ma bogati

12.12.2018 10:22

Trebala bi gospodja Markovic zivjeti pod drvetom, da bi vi koji se bavite tracevima nebi pominjali. A i tada bi vi nasli razlog da je pominjete zato sto vam je trn u oku SNSD, jer vama je za sve vase licne promasaje u zivotu kriv SNSD. Bolje se vise sebi posvetite jer uradicete nesto korisno sebi i svojoj djeci i manje cete mrziti druge koji vam nazao nista nisu uradili.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

12.12.2018 11:21

Дали је за тебе нормално да неко уложи 30 мил у Српску банку и то пропадне , и развлачи се да би застарило и да нико не одговара, и ако неко указује на тај и на многе друге случајеве одма неко неког мрзи или ти мрзиш што имаш велику корис од СНСД па неби волио да ту привилегију изгубиш, видиш шта се дешава у ДНС и колико се воле кад их је Баја завадио.

Name

Ma bogati

12.12.2018 11:47

Jes' ti normalan

Name

Ре Ма Богати

12.12.2018 12:10

Ти си мени цар , баш те волио за пријатеља.

Name

ZA MA BOGATI

12.12.2018 13:05

SMRADU JEDAN,ZABOLE NAS GDJE CE ONA ZIVJETI, OVO NIJE ZARADILA,NI OVO NI ONO PRIJE OVOGA..TO JE SVE OTETO OD NARODA I SAMIM TIM KAD TAD PROKLETO...PA AJMO SVI KOJI NESTO RADIMO POTRAZIVATI PO KOJI PETOSOBAN STAN..BAKSUZE JESIL GLEDO PRILOG NA KOJI NACIN JE DOSLA DO STANA...KOJI MAZUT..KOJI WELTING, STANARI SU PLACALI GRIJANJE..ISPADE DA SE ISTO GORIVO DVA PUTA PLATILO...I??? ETO DEBELOJ STANA DRUGOG PO REDU..JEBO TE I SNSD I SVI OSTALI KOJI NA OVAJ NACIN ZIVE I UZIVAJU..PU BAGRO JEDNA PROKLETA..A VI OBJAVLJUJTE OVO..STRASNO STA NAM RADE I DOKLE CEMO TRPITI OVE RETARDIRANE KONJE I KOBILE KOJI NAM SE U FACE SMIJU I RUGAJU, NE MOZE IM NIKO NISTA..SUDBINU VAM J**EM.

Name

re ma bogati

12.12.2018 13:22

Tebi je ovaj slucaj sasvim normalan?! Izgleda da vama SNSD-ovcama treba jaca terapija! I tebi je potrebna. Da nije ovakvih kao vas, narod bi imao. Vi ste tih koji kradete od naroda i mislite da ste neko i nesta. Bez vasih manipulacija ne biste opstali. Fuj banda lopovska!

Name

Smislov

13.12.2018 03:57

Pod drvetom i moliti se da zagrmi.

Name

amadeus

12.12.2018 10:27

A pita li neko kako jesavjetnica Gajić Dijana "kupila stan", kod Merkatora....od kojih to para i kako ih je i kojom pameću stekla i zaradila? jel to zato što je "potrebno da bude blizu ćerki Rudonjinovoj" ili zato što je ljubav jača od racija......ima njih još, to će tek doći na red kad se malo ovaj narod osvjesti i svati da je glupo zaveden budalama koji samo misle o sebi i svojima...

ODGOVORITE
Name

Rade

12.12.2018 10:45

Aaaaah Dijana,ta FIIINAA dama, VISOKOG morala...SAVJETNICA za ....

Name

Re

12.12.2018 10:50

To je ona sa pocjepanim čarapama što dira konobare u vladi

Name

M

12.12.2018 10:38

Dabogda pocrkali svi redom

ODGOVORITE
Name

eko-recycling

12.12.2018 11:07

Malo je pet soba za ovakvu ljepoticu. Ja bih joj dodjelio 2 takva stana sama da napusti politiku. Zbog ovakvih duhovnih tabula-rasa nemamo nista.

Name

A

12.12.2018 12:36

A zna li iko je li nasla smjestaj u Bejogradu na vodi!!!a gdje ce jadna stanovati tamoooo!pa nece valjdaa u podstanareeee jadnaa zenaaa!!

Name

Penzioner

12.12.2018 11:28

Kako je nije sramota,što samo ne pogleda na TV koliko se puta obrću brojevi za pomoć teško bolesnoj djeci i omladini.To nije sramota samo nje nego gora je vlada i Dodik koji kumuju takvim stvarima kao i liječenju Čavića preko para fonda.Neka kažu koliko je njegovo liječenje do sada koštalo ako smiju.Za njega može a za druge obične i njihovu djecu ne može.

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.12.2018 11:51

Ovo je strasni sud sta se desava! Na stranu politika SNSD-a koja je godinama odvratna, a narocito politika pojedinaca te stranke. Mene vise brine pravosudje koje je u rukama politike. Zbog toga nema velikih stranih investicija jer nece niko da dodje u situaciju da ima posla sa politickom mafijom koja vlada u RS i BiH, a cim nema posla, narod ide odavde. Sve je kao zacarani krug. Ono sto je najgore u ovoj prici jeste da oni koji su ukrali nesto vise se i ne stide. Govorim o velikom kriminalu. Stravicno je koliko je moral otisao dole kod onih kojih nas vode. Sto je takodje lose, ovdje ne postoji kolektivna svijest da kradja javne imovine nije samo kradja koja pogadja tamo nekog vec kradja nase buducnosti. Ova pljacka nije samo pljacka ko i svaka druga vec i razlog zasto fondovi odose na budzet jer su propali, a to sve se krpi kreditima. Fakticki mi narod placamo kredite podignute na osnovu toga sto nema para, a para nema zbog korupcije sto fakticki znaci da da se dizu krediti za otplatu korupcije. Uzas sta nam radi rezim!

ODGOVORITE
Name

Tačno tako!

14.12.2018 23:08

Bravo!!! Svaka čast na komentaru, sve je upravo ovako.

Name

racic

12.12.2018 12:01

Od ovog bi se mogla napraviti lijepa serija u deset, petnaest nastavaka minimum.

ODGOVORITE
Name

BOBA

12.12.2018 13:05

SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN.GADLJIVA JE.

ODGOVORITE
Name

Arena

12.12.2018 14:25

Zivio kriminal,to jos dobro raste kod nas.Ima ga i za izvoz

ODGOVORITE
Name

brecalo

12.12.2018 15:48

Ona je smatrala da treba da dobije stan a sta je sa srbima iz sarajeva knina i cjele hrvacke sto jos zive po kampovima i placaju kirije to nikom nista ili njima netreba krov nad glavom ili oni sto su na vlasti grabe sebi samo a za navedene ljude netreba nista neka crknu e pa nece valjda tako biti samo se vi rasipajte al puknuce ovoj sirotinji pa cete vidjeti svoj lopovluk

ODGOVORITE
Name

Te Brecalo

15.12.2018 01:32

Ovu stancugu kad bi pregradili bilo bi to 3 stana za tri porodice iz alternativnog...zalosno...nema tu srece.otela narodne pare za sirenje dupeta u tolikom stanu a sirotinja nek spava u supama..fuj djubre jedno...cekala 18 godina i nacekala ono sto je kupljeno i cuvano za morza nezasitog.

Name

Trt

12.12.2018 16:16

Mandulica moja slatka. Cuj, petosoban... Pa lutko, ko ce tebe takvu ganjati po tolikom stanu?

ODGOVORITE
Name

Bombon

12.12.2018 18:17

Ima nje tako da u svakoj sobi ima po nesto!

Name

Karamela

13.12.2018 17:38

Tesko se ona krece, ne moze sve sobe obici u toku dana....

Name

Bahatistan

12.12.2018 18:32

Sta bi vi,da ovakva intelektualna gromada bude na ulici,naravno da joj treba veliki stan,teretana,sauna,ogromna kuhinja,soba za kucne ljubimce.Zasluzila je.

ODGOVORITE
Name

Da daaa

15.12.2018 01:34

Sadce joj komsije i racune placati...naviklo se na to...otupili smo....oglupili takodje a o kukavicluku da ne pricam...pa nek nas gaze ovakvi kako i dokle mogu..

Name

Turboskara

12.12.2018 18:32

Pa oduzmite joj stan dta cekate i vratite pare u robne rezerve .Cuj petosoban stan .Ma narode dizi se pomlati ovo vrati pokradeno i dostojanstvo i pocni normalno da zivis pa stvarno fuj.

ODGOVORITE
Name

Frontex

13.12.2018 06:41

Ammo Sipa Mup hapsi prvo nju a onda onog ko je stavio paragraf sa robnih rezervi I zloupotrebio položaj I funkciju za rad ličnih I partijskih interest.

ODGOVORITE
Name

paradoxalni

13.12.2018 09:57

mnogi su dali život i dobili 2 kvadrata pod zemljom da bi današnja politička oligarhija se razmetala imovinom. pametnom dovoljno

ODGOVORITE
Name

Baka

13.12.2018 15:54

Zalosno Milice ,gdece ti dusa?????

Name

Za paradox

14.12.2018 23:11

Ovo je dosad najoriginalniji komentar. Pohlepni, alavi, nezasiti do odvratnosti, prisjelo im!

Name

Patriota

13.12.2018 16:03

Pa to se ponovim definicijama SNSD-azovre "PATRIOTA". Samoza takve glasajmo-za20 dkg kave. To nas,prosperitetno,vodi u buducnost. Sa takvima, veoma brzo, "Stacemo svi pod jednu sljivu",kAKO PRETSKazase Tarabici.

ODGOVORITE
Name

DraganP

13.12.2018 17:20

Pohlepna kučka,dva petosobna stana lepo bogami,

ODGOVORITE
Name

srpski gadovi

13.12.2018 19:58

Đavolska vlast manipulira godinama svim i svačim za sebe na štetu prokletog i blentavog naroda RS.

ODGOVORITE
Name

BOBA

13.12.2018 22:58

PO FACI JOJ SE VIDI DA JE DRČNA NE ZADOVOLJNA SVOJIM IZGLEDOM IMA ŽENA STO KILA .NEKA UŽIVA .KOLIKO JE POHLEPNA SAMO BUJA.JOŠ MALO NEĆE MOĆI STATI NA TV EKRAN.

ODGOVORITE
Name

Galeb

13.12.2018 23:44

Njen stan je otet I oplackan od naroda RS kao i sve drugo sto je oplackao milokrad i bratija

ODGOVORITE
Name

Re galeb

15.12.2018 01:36

Oteto,kad tad prokleto...od srca svima iz te i slicnih prica zelimo.

Name

molim lijepo

14.12.2018 05:55

Pa vidite li da niko normalan koga znate nece u politiku. Znate li ikog pametnog ko je u politici, posebno u zadnje vrijeme? Zar bi bila tolika potreba za papcima da nije toliko ljudi poštenih van politike. Otuda stalno isti ljudi u svimpartijama. Otuda Milice razne svuda i uvijek.

ODGOVORITE
Name

moda

14.12.2018 06:03

Ova Milica diktira modne trendove u SNSD u. Za njih je ovo idealna žena, pokrupna, usne uokvirene olovkom(to im je zastitni znak), slaba sposobnost a velika drčnost. Pogledati kako drži glavu.

ODGOVORITE
Name

Jasno

14.12.2018 09:25

Ma šta pričate ,to je sitnica bez nje Majkićke i Špirića nema nama života!!!!

ODGOVORITE
Name

TNT

14.12.2018 12:53

Gospodja Marković ima još jedan stan od 126 m2 u Bijeljini, koji je kupila 2012. godine, kredit IRB preko Bobar banke 178.000 KM! Pošto je Bobar banka u stečaju, da li je taj kredit vratila?

ODGOVORITE
Name

za tnt

15.12.2018 08:13

Po zakonu bi duznici trebali da vrate dug, ali povjernici tj. oni koju su ulozili u banku gube, jer svaki ulog je rizik. A sad kako to prolazi u ovom slucaju zavisi od provodjenja odluka i kontrole stecajnih organa.

Name

Nista novo na istoku

15.12.2018 08:23

Komunisticka praksa! Ista banda samo je obikla drugo odijelo. Tako je bilo i kod komunista! Direktor preduzeca dodjeljivao stan od svastke do ljubavnice. Takvi su me i otjerali davne 1980-te u inostranstvo. Bijedno postanarstvo cijeli zivot, pa odoh samo stan zarditi, a poslije kuda nazad, nema posla, treba stvoriti zivotnu egzistenciju, treba uloziti ogroman novac obrazovanje, diplome da bi se doslo do boljeg posla. A sada pred kraj radnog zivota ostade novaca za taj stan, treba se vratiti sa slomljenom kicmom i jos slomljenijom dusom. Pa kad procitam ovako nesto dodje mi da vrisnem do neba!

ODGOVORITE