LŠ: Dvije opcije Parižana za Zvezdu...

Sa trojicom ili četvoricom pozadi - iznenađenje Kerer? Kako će izgledati formacija i tim Parižana na sutrašnjoj utakmici sa Crvenom zvezdom?

Fudbal 10.12.2018 | 23:42
LŠ: Dvije opcije Parižana za Zvezdu...
Nejmar će po svemu sudeći biti spreman za Crvenu zvezdu, a ako tako bude Tomas Tuhel će biti u prilici da sutra od 21.00 na stadion Rajko Mitić izvede praktično sve najveće Zvezde. Ipak, ostale su dve zagonetke koje bi mogle da budu odgonetnute tek pred sam početak utakmice.

Proteklih nedelja, a može se reći i meseci, vodi se priča oko "konačnog" rešenja na golmanskoj liniji Parižana, s obzirom na to da za to mesto gotovo ravnopravno konkurišu Đanluiđi Bufon i Alfons Areola. Ipak, tu konfuziju među medijima, a očigledno i pozitivnu tenziju unutar svlačionice, namerno drži nemački strateg.

"Tu ne postoji nikakva vrsta hijerarhije. Bufon je branio protiv Liverpula, ali ja sam zadovoljan obojicom. Za Alfonsa je ovo dobra prilika da dođe do najvišeg nivoa zahvaljujući iskustvu i ličnosti koju poseduje Điđi. Svaki put je teško napraviti izbor", rekao je Nemac.

L'Ekip upravo piše o toj dilemi, ali ipak blagu prednost daje legendarnom Italijanu, a sa tom konstatacijom se slaže i Parizijen. Ipak, Tuhel je i večeras na konferenciji za medije rekao da još uvek nije doneo konačnu odluku.

Druga dilema odnosi se na izgled tima, odnosno da li će se na terenu naćiToma Menije ili Tilo Kerer. To bi moglo da zavisi pre svega da li će Nejmarbiti na terenu, jer će od njegovog nastupa zavisti da li će PSŽ igrati u fomaciji 4-4-2 ili 3-4-3. Ukoliko Brazilac, kao što se i očekuje nakon večerašnjih Tuhelovih izjava, bude u timu, onda će PSŽ najverovatnijezaigrati u formaciji 4-4-2, a tu bi trebalo da bude mesta za Kerera. Sveci bi zaigrali u sastavu: Bufon (Areola) - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat - Di Marija, Markinjos, Verati, Nejmar - Mbape, Kavani.

Kao što se vidi, Di Marija bi igrao na desnom boku ispred Kerera, koji bi mu čuvao leđa, Markinjos bi zaigrao u tandemu sa Veratijem, dok bi Nejmar dobio svu slobodu na levoj strani. Najistureniji su Kavani iMbape.

Ako Nejmar ne bude spreman, onda će se preći na formaciju sa trojicom štopera, a Menije bi dobio priliku pre Kerera i zaigrao na krilu, dok bi se Markinjos vratio u poslednju liniju. Onda bi tim izgledao ovako: Bufon (Areola) - Markinjos, Silva, Kimpembe - Menije, Verati, Draksler, Bernat - Mbape, Kavani, DiMarija.

Tuhelu je u svakom slučaju teško ući u trag, pošto je ove sezone izrotirao nekoliko kombinacija. Sveci su igrali i 4-3-3, 4-4-2, 3-5-2, 3-4-3, 4-2-3-1. Ako bismo se strogo držali Lige šampiona, formacija sa trojicom u poslednjoj liniji oprobana je samo na gostovanju u Napulju (3-5-2). Tada su trojku u poslednjoj liniji činili Silva, Kerer i Markinjos.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar