Ljekari krivi za smrt Astorija?!

Italijani najavljuju optužnicu! Tužilaštvo Italije je, navodno, pred pokretanjem optužnice protiv dva lekara koja su odgovorna za smrt bivšeg italijanskog fudbalera Davidea Astorija.

Fudbal 12.12.2018 | 18:00
Ljekari krivi za smrt Astorija?!
Davide Astori je preminuo 4. marta 2018. godine, u 32. godini života. Pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, na dan kada je Fiorentina trebalo da igra utakmicu sa Udinezeom.

Kako javlja italijanski medij "La Nazione", italijansko tužilaštvo planira da optuži dva lekara koja će, kako prenose, biti optužena za ubistvo iz nehata.

Ti lekari, jedan iz Firence i drugi iz Kaljarija, nemarno su radili svoj posao, a Italijani pišu kako je Astorijeva smrt, možda, mogla biti sprečena.

Naime, navodi se da je Astori bio na pregledu tokom 2016. i 2017. godine, a oba puta su nađene mane na njegovom srcu, zbog kojih su pomenuti lekari mogli da Astoriju zabrane da nastavi da se bavi fudbalom.

Otkad je Davide preminuo vodila se istraga, sve do sada kada su prvi put u javnost izašle informacije o lekarskom nemaru. Razlog smrti koji je bio poznat javnosti je da je Astori imao "tahiaritmiju", zbog koje je njegovo srce kucalo sve brže i brže, dok na kraju nije stalo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar