Zvezdini navijači su fanatici, teško protiv ''čudovišta'' iz Pariza!

Damijen Le Talek, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pričao je o meču Lige šampiona koji se igra između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena.

Fudbal 10.12.2018 | 17:45
Zvezdini navijači su fanatici, teško protiv ''čudovišta'' iz Pariza!
Šampioni Srbije i Francuske igraju u utorak od 21 sat veoma važnu utakmicu, ujedno i poslednju u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Oba tima imaju šansu da prođu dalje i zbog toga je duel specifičan. Le Talek, koji igra za Monpelje, proveo je dve sezone na Marakani i za francuski “Parizijen“ je govorio o atmosferi na stadionu Zvezde.

“Na Marakanu može da stane 55.000 ljudi. Tih pedeset i pet hiljada navija od starta, pa do kraja meča – svi pevaju svih 90 minuta. Oni nisu obični navijači, oni su fanatici. Tu je i veliki tunel koji vodi do stadiona i policijajci koji stoje pored“, rekao je Le Talek za francuski list. 

Na pitanje da li je gostovanje Zvezde među “vrelijim“ u Evropi, francuski štoper je rekao: 

“Izvesno je da mi u Ligi 1 nemamo takve atmosfere. Igrao sam u Dortmundu gde je neverovatan ambijent, ali na Marakani je to dva puta bolje. Jedan od najboljih stadiona u Evropi“.

Francuski mediji dosta se brinu za bezbednost navijača, pošto su izbili incidenti posle prvog meča između PSŽ i Zvezde, ali i spominju slučaj Brisa Tatona – francuskog navijača koji je 2009. godine ubijen u Beogradu. 

“Ne očekujte opasnu situaciju. Ne postoji mržnja prema Parižanima. Navijači nisu ludi kao što mnogi kažu. Veoma je sigurno, za dve godine nikada nisam doživeo tako nešto. Ne uključujući derbi, naravno. Ali, navijači PSŽ nemaju čega da se plaše“, kazao je Le Talek. 

Nekoliko nedelja posle meča PSŽ i Zvezde pojavile su se informacije da je meč namešten, a nekadašnji igrač beogradskog kluba kaže: 

“Moramo da sačekamo dok se slučaj ne završi. Ali nikako ne mogu da zamislim da klub uradi takvu glupost kada zna da UEFA sve posmatra. To klubu nije potrebno. Za mene to je lažna priča“. 

Na pitanje za koga će navijati Le Talek nije mogao da da odgovor. 

“Kada sam bio dečak PSŽ mi je bio u srcu. Crvena zvezda je sada u mom srcu. Ne mogu da odlučim između ta dva tima. Biće teško za moje saigrače da pobede ’čudovišta’ iz Pariza. Ali kada igrate na Marakani – sve je moguće“, zaključio je Le Talek.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar