Održan protest zbog hapšenja

Demokratski front /DF/ održao je večeras protest u Podgorici zbog hapšenja poslanika Nebojše Medojevića i najavljenog hapšenja Milana Кneževića sa koga je poručeno da će u srijedu, 12. decembra, protesti početi u svim gradovima u Crnoj Gori ukoliko Medojević ne bude pušten iz zatvora u Spužu.

Region 09.12.2018 | 20:20
Održan protest zbog hapšenja
Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić zahvalio je građanima koji su se odazvali u velikom broju, te je pozvao Ustavni sud da sutra da jasan odgovor.

"Ova zemlja je krenula stranputicom. Zato smo stavili žute prsluke da pokažemo da nas ima dovoljno za promjene u Crnoj Gori. Zapalićemo vatru slobode u srijedu, kada počinju protesti u svim gradovima Crne Gore. Čitava Crna Gora biće zapaljena bakljama slobode", rekao je Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije.

On je naglasio da vlast rizikuje Medojevićev život i da DF čeka odgovor.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladan Joković rekao je da se ne smije dozvoliti hapšenje poslanika jer ih štiti Ustav, te je pozvao vlast da Medojevića pusti na slobodu.

"Ako mi večeras ne izrazimo protest, samo bi se postavilo pitanje ko je sljedeći. Vlast pokazuje svoju bahatost misleći da će ovo vječno trajati", rekao je Joković.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da podržava DF, te je pozvao građane da budu drugačiji od vlasti.

"Branimo pravo poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili slobodni u svakoj zemlji osim u našoj. Ne valja da se gonimo kao zvijeri, jer oni koji gone biće gonjeni. Tražićete zaštitu kao mi danas", poručio je Danilović.

Okupljeni su poslije obraćanja krenuli u protestnu šetnju oko "zarobljenih institucija", koja je završena nakon što su prošli centrom grada do Trga nezavisnosti. Okupljeni su se potom ponovo vratili ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Protest DF-a pod nazivom "Sloboda" završen je bez incidenata. Tokom trajanja skupa jake policijske snage obezbjeđivale su zgrade Vlade, Predsjedništva, Skupštine i tužilaštva.Izvor: Srna/ BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jbg

09.12.2018 21:01

Sta je ovo,svi protestanti nose žute prsluke,sad ne smijem obuci ni kad mi se auto pokvari,dobicu pendrek preko ledja

ODGOVORITE
Name

RE

09.12.2018 21:19

BATINE SU za hrabre - ZATO se svugdje protestvuje zbog raznih stvari - samo kod nas APATIJA - tece nam med i mleko --------

Name

Gs

09.12.2018 21:24

STO.NE.HAPSE.DUKANOVICA.STRANOG.PRATAGONISTU..AGRESOR

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

09.12.2018 21:56

Bravo casni narode CG.

Name

Bl

09.12.2018 22:06

Samo smo mi u rs kukavice ili nam je stvarno dobro

ODGOVORITE
Name

Tako je

11.12.2018 09:28

Ljudi su kukavice kukavne, misle dobro je jer ih niko ne dira, ulaguju se tzv. vlasti i budu nagrađeni za takvo zalaganje.