Sevilja obara klupski rekord zbog Silve!

Tim iz Andaluzije rešio da plati otkupnu klauzulu Milanu.

Fudbal 15.12.2018 | 09:00
Sevilja obara klupski rekord zbog Silve!
Jedan od glavnih ciljeva Hoakina Kaparoša i njegovih saradnika bio je da se pronađe prava glava za srce napada, a gledajući sve što je dosad urađeno - Sevilja je u tome uspela.

Dolazak Andrea Silve posle mučnih godinu dana u Milanu ispostavio se kao pun pogodak sportskog sektora Sevilje, zajedno sa kupovinom golmana Bazela Tomasa Vaclika i dve ključne pozicije u timu ostaće pokrivene u narednim godinama.

Slučaj Andrea Silve, ipak, izazvao je posebnu pažnju. Portugalac je sa devet golova (osam u Primeri), pokazao da nije samo izvikan fudbal zbog čega je uprava Sevilje kao „a priori“ postavila otkup Silvinog ugovora od Milana.

Kada je Silva dolazio u Andaluziju sa Milanom je potpisana i otkupna klauzula na 38.000.000 evra. Toliko je Milan platio Portu pre samo dva leta, ali se Portugalac nikako nije snašao na San Siru. Zanimljivo je da je Sevilja uopšte pristala na ovu klauzulu posle svega deset golova za četrdeset utakmica u celoj prošloj sezoni, ali u Sevilji kao da su predosetili da bi Silva mogao da bude pravi za ekipu. 

Zbog toga, tvrdi dobro upućeni lokalni dnevnik Estadio Deportivo, Sevilja neće žaliti novce i Silvaće od leta postati punopravi član ekipe. Vrlo verovatno i mnogo ranije. Sevilja je od pomenutih 38.000.000 evra već isplatila tri miliona na ime pozajmice, međutim problem je u tome što prvobitni dogovor dva kluba kaže da cela suma bude isplaćena odjednom, ne kroz rate. Na tome će čelnici Sevilje raditi narednih sedmica, a iako situacija sada ne deluje dobro, u klubu su smireni. Tako će biti oboren klupski rekord koji je postavljen kupovinom Luisa Murijela za 21.500.000 evra iz Sampdorije pre godinu i po dana.

Pomenuti list kaže da će sve biti dogovoreno brzo i da će Silva potpisati ugovor na pet sezona, uz otkupnu klauzulu na 85.000.000 evra. Tako bi Sevilja oterala potencijalne kupce. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar