Selektor o pomjeranju: Paklen raspored, ali to je što je!

Odlaganje utakmice sa Rusijom poremetiće ritam Srbije na EP, koja će igrati tri meča u četiri dana, ali Ljubomir Obradović poručuje da njegova ekipa mora da se adaptira na promene.

Ostali sportovi 08.12.2018 | 19:45
Selektor o pomjeranju: Paklen raspored, ali to je što je!
Masovni protesti i neredi u Francuskoj odložili su mečeve Evropskog prvenstva za rukometašice, uključujući i duel selekcije Srbije.

Srbija je trebalo večeras od 18 časova u Nantu da započne drugu fazu šampionata duelom protiv Rusije, ali je taj meč pomeren za 24 sata.

Evropska rukometna federacija posle razgovora sa organizatorima EP i državnim vrhom Francuske donela je odluku da se u subotu ne igra, što je prvi put u istoriji šampionata Starog kontinenta da mečevi budu pomereni za jedan dan.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da se protiv toga ne mogu boriti.

"To je viša sila, šta da se radi, moramo da poslušamo odluku. Da se mi pitamo, ne bismo tako, ali ovo je nešto drugačije. Istina, ovo će nam poremetiti ritam, ali moramo da se adaptiramo na taj problem", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Obradović.

Njegovim izabranicama neće biti lako, jer ih očekuje daleko teži posao, budući da će posle duge pauze odigrati tri meča u četiri dana.

"Da sve bude gore imamo i odlične protivnike, jake i zahtevne ekipe", naveo je selektor Srbije.

Srbiju posle meča sa Rusijom u nedelju od 18 časova, očekuju dueli sa Crnom Gorom u ponedeljak u 21 sat, a dva dana kasnije i utakmica sa Francuskom u isto vreme.

"Nećemo stići ni da se oporavimo od meča sa Rusijom, a već dolazi utakmica sa Crnogorkama, koje će imati do tada nekoliko dana odmora", naveo je Obradović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar