Kjelinijev presjek stanja Juventusove polusezone...

Ronaldo je popunio prazninu Điđijevog odlaska, daće nam ono što nam je Pirlo pružio 2011. godine.  Iskusni defanzivac o prednostima koje je Juventusu doneo odlični Portugalac.

Fudbal 06.12.2018 | 22:20
Kjelinijev presjek stanja Juventusove polusezone...
Juventus je bio tim za sam vrh evropskog fudbala, a dolazak Kristijana Ronalda trebalo bi da predstavlja taj dodatni iskorak na putu ka krovu Starog kontinenta. U to je uveren i fantastični Đorđo Kjelini, koji je siguran da će Portugalac biti taj koji će napraviti ključnu razliku u ovoj sezoni.

Nakon nekoliko meseci adaptacije na uslove u italijanskom fudbalu Ronaldo je počeo da igra u skladu sa svojim renomeom.

"Na Mestalji protiv Valensije se videlo da smo tim. Mi smo zreli i puni samopouzdanja, a Kristijano je šlag na torti. Radi neverovatno i predstavlja primer. On nam daje ono što nam je dao Pirlo 2011. godine, a to je prednost u Evropi. Drugačije je, on poboljšava ostatak ekipe, igrači pored njega postaju još bolji", rekao je Kjelini.

Krajnji cilj je osvajanje Lige šampiona.

"Od marta pa nadalje biće prava džungla. Pokušavamo da sprečimo iznenađujuće situacije. Pre utakmice sa Fjorentinom smo bili mnogo umorni, a to izaziva još veće psihološke napore. Trebaće nam svi igrači u timu. Postoji puno onih koji su u ovom trenutku žrtvovani, ali Alegri zna da će upravo oni biti ključno kada mi ostali ne budemo na pravom nivou".

Bufon je otišao, a Bonući se vratio u tim.

"Điđi je ostavio važan trag na ternu i van njega. Mnogo toga nam je dao u svlačionici, bio je referentna tačka za sve, kako nama
Italijanima, tako i mladim stranim igračima. Ronaldov dolazak je popunio tu prazninu koja je ostala. Bonuči kao da nikada nije odlazio. On je odlična osoba, u stanju je da uvek nadmaši sam sebe", rekao je Kjelini.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar