Čelsijev januarski prioritet - Tami Abraham!

Jedino što im Džon Teri kvari posao. . . !

Fudbal 06.12.2018 | 12:00
Čelsijev januarski prioritet - Tami Abraham!
Dok se Čelsijeve devetke u vidu Morate i Žirua muče sa formom i postizanjem golova, napadač Plavaca Tami Abraham na pozajmici u Aston Vili prosto blista.

Znamo, hejteri će reći odmah kako je u Čempionšipu sasvim drugačiji fudbal nego u Premijer ligi, ali sedam golova na poslednje četiri utakmice nikako nisu za potcenjivanje, posebno onaj poker od pre neki dan iz epskog okršaja sa Noringem Forestom (5:5).

Otuda i mogućnost o kojoj se ozbiljno razmišlja na Stamford Bridžu posle jučerašnje jalovosti centarfora u okršaju sa Fulamom, a to je da se Abraham vrati iz Birmingema već u januaru. Ideja je da mu se skrati pozajmica, što postoji kao opcija u ugovoru koji je letos potpisan između dva kluba.

Naravno, takav potez imao bi smisla u slučaju da Mauricio Sari ozbiljno poželi da mu ukaže priliku u prvom timu. U suprotnom jedan od najtalentovanijih engleskih napadača bi izgubio šest meseci i pokvario sjajne brojke ove jeseni (11 golova na 14 utakmica).

Za ostanak Abrahama na Vila Parku zalaže se i legenda Čelsija Džon Teri, koji je pomoćni trener u Birmingemu i koji je individualnim radom značajno popravio formu mladog napadača.

"Već neko vreme treniram igru glavom s Terijem i to počinje da se isplaćuje. Zato sam mu i posvetio jedan od poslednjih golova. Nadam se da ću nastaviti da se krećem u pravom smeru. Čudno mi je sve... I dalje smatram Terija fudbalerom i saigračem, a ne trenerom. Nas dvojica smo kao braća, podržavao me još kada sam kao klinac stigao u Čelsi i moram da mu budem zahvalan na svemu što sam postigao", kaže Abraham.

U kvalitete 21-godišnjeg napadača Aston Vile najbolje je da se sami uverite na snimku ispod.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar