POR - ŠVA i HOL - ENG u polufinalu Lige nacija!

Reprezentacija Portugala sastaće se sa Švajcarskom, dok će Holandija igrati protiv Engleske na završnom tuniru Lige nacija.  U ponedeljak je u Dablinu definisan izgled završnice novog takmičenja.

Fudbal 03.12.2018 | 18:00
POR - ŠVA i HOL - ENG u polufinalu Lige nacija!
Prva polufinalna utakmica izmedju Portugala i Švajcarske igraće se 5. juna, dok će se Holandija i Engleska sastati dan kasnije.

Finale Lige nacija i utakmica za treće mesto igraće se 9. juna.

Domaćin turnira biće Portugal, stadioni "Dragao" u Portu i "Alfonso Enrihes" u Gimaraešu.

Pobednik turnira će biti prvi šampon Lige nacija i obezbediće mesto na Evropskom prvenstvu 2020, ako ga ne izbori preko tradicionalnih kvalifikacija.

Portugal je u kvalifikacijama za EURO 2020. u grupi sa Srbijom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.

UEFA Liga nacija, takmičenje koje je zaživelo 2018. godine, okončaće narednog juna svoj premijerni ciklus.

Od završetka grupne faze bilo je poznato koja su četiri najuspešnija tima, a u Dablinu je ovog ponedeljka određeno ko će igrati protiv koga u polufinalu. Parovi su:

Portugal - Švajcarska igraće 5. juna u Portou, a Holandija - Engleska sastaće se 6. juna u Gimaraešu. Pobednici tih duela igraće u utakmici za titulu 9. juna u Portou, a pobednik će biti prvi osvajač titule Lige nacija.

Pravila ovih utakmica su poznata. Ako bude nerešeno posle predviđenih 90 minuta, biće odigrano još 30 minuta produžetaka, u kojima će timovi imati pravo da naprave i četvrtu izmenu.

Osvajač Lige nacija dobiće nagradu od šest miliona evra, vicešampion 4,5 miliona, trećeplasirani 3,5, a četvrtoplasirani 2,5 miliona evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar