Vasilije Micić je MVP Evrolige u novembru!

Srpski košarkaš i plejmejker Anadolu Efesa, Vasilije Micić, proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige u novembru.

Košarka 03.12.2018 | 17:30
Vasilije Micić je MVP Evrolige u novembru!
Micić igra u dobroj formi, pa je prošlog meseca u proseku beležio 13,3 poena i šest asistencija, uz indeks korisnosti 18.

Efes je u tom periodu ostvario pet uzastopnih pobeda i pre njih poraz od Armani Milana. Pet trijumfa je najduži niz kluba od 2013. godine. Micić je protiv Armanija odigrao najbolji meč kada je imao 15 pogodaka, sedam skokova, pet završnih dodavanja i dve ukradene lopte.

Ipak, tada je bio tragičar jer je u finišu meča promašio dva slobodna bacanja, pa je Milano trojkom pobedio 81:80. Vasilija to nije poremetilo u mesecu koji je počeo loše.

Blistao je i u trijumfima nad Gran Kanarijom, Panatinaikosom, Makabijem, Darušafakom i Baskonijom. Zanimljivo je da je on četiri petine od dosadašnjih 67 evroligaških utakmica odigrao kao rezerva i kao starter je proigrao bolje.

Njegovih 35 asistencija za mesec dana nadmašila su samo dvojica košarkaša, dok je među petoricom najboljih i po ukupnom indeksu (107), ostvarenom prošlog meseca.

Za to vreme Efes je u odnosu na svoje protivnike bio u plusu od 48 poena. Isto priznanje za mesec oktobar dobio je centar Real Madrida Valter Tavares.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar