Zlatanovih idealnih 11 i precrtani De Hea...!

Čist luksuz!

Fudbal 03.12.2018 | 23:20
Zlatanovih idealnih 11 i precrtani De Hea...!
Zlatan Ibrahimović se ovih dana intenzivno bavi promocijom nove knjige "Ja sam fudbal" i tako praktično ubija vreme dok u toplini svog doma čeka razrešenje pitanja novog angažmana.

Kako bi privukao što više čitalaca da se zainteresuju za njegovo novo književno delo, Ibrahimović je na jednoj strani objavio idealni tim saigrača sa kojima je delio svlačionicu u timu. Dovoljno je samo napisati - pravi luksuz. I na terenu i na klupi. 

Odlučio se za formaciju 4-3-3, gde je upravo on najistureniji napadač. Iz Barselone je Zlatan izvukao sam krem sa Lionelom Mesijem i Ronaldinjom kao poslednjim činiocima napadačkom trilinga, te Ćavijem u veznom redu, dok je Andresa Inijestu ostavio na klupi. Iz vremena dok je igrao u Juventusu Ibrahimović je izvukao Điđija Bufona, Lilijana Tirama, Pavela Nedveda i Patrika Vijeru, sa kojim je kasnije takođe delio dobro i zlo u Interu. Među rezervama ostavio je i legendarnog italijanskog štopera i igrača Stare dame Fabija Kanavara, kao i golmana Žulija Cezara (Inter), te sjajni milanski tandem Gatuzo - Sedorf. Iz redova Rosonera Alesandro Nesta je našao svoje mesto u startnih 11. 

Verovatno najveće iznenađenje na ovoj listi jeste Brazilac Maksvel, ali ne treba zaboraviti da su njih dvojica najveći deo karijere proveli zajedno. Od Ajaksa, preko Intera, Barselone, do Pari Sen Žermena. Iz Pariza je u prvi tim uvrstio Tijaga Silvu. 

Najzanimljivije je, ipak, to što je Zlatan bez pardona objavio spisak na kojem je jasno precrtao golmana Mančester junajteda Davida De Heu. Razlog je i dalje nepoznat...

Toliko majstora fudbala, toliko izostavljenih asova... Jednostavno nije bilo mesta za sve.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar