Nelegalno oružje nestalo u vatri

U topionici “Jelšingrad” u Banjaluci danas je uništeno oko 2. 500 komada oružja i sastavnih dijelova koje su prikupile agencije za sprovođenje zakona u BiH.  

Republika Srpska 01.12.2018 | 12:13
Nelegalno oružje nestalo u vatri
Predsjedavajući Koordinacionog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja u BiH Ermin Pešto istakao je da je uništavanje malog i lakog naoružanja jedan od starteških ciljeva u BiH.

– Ovo je nastavak naših napora na smanjenju rizika od zloupotrebe malog i lakog naoružanja u BiH i region -rekao je Pešto i dodao da je naoružanje prikupljeno u operativnim policijskim akcijama.

On je podsjetio da je u prošloj i ovoj godini uništeno 13.000 komada malog i lakog naoružanja i njihovih dijelova.

Šef Odjeljenja za vladavinu prava pri Kancelariji specijalnog predstavnika EU u BiH Ričard Vud naglasio je da je ovo dio programa koji finansira EU.

 – Cilj je borba protiv ilegalne proizvodnje i povećanja broja naoružanja i sastavnih dijelova oružja. Ove aktivnosti biće nastavene i u narednom period – rekao je Vud.

Rukovodilac Odsjeka za pravdu i sigurnost UNDP Slobodan Tadić pozvao je građane da predaju nelegalno naoružanje, s ciljem poboljšanja bezbjednosne situacije.

 (Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Realitic

01.12.2018 11:29

Isto kao i 700 kg droge u Hercegovini sto je spaljeno...

ODGOVORITE
Name

puca

01.12.2018 11:42

ako je to lukač ndzirao onda su grele one kineske plastične

ODGOVORITE
Name

Dario

01.12.2018 19:48

SVE TO IDE EXPORT U AFRIKU...

ODGOVORITE