ŠPA: Pao je Real Madrid, ali Valjekano nije!

Rajo slavio 1:0 protiv Eibara! Eibar pobedio Real, pa izgubio od Raja! Rajo Valjekano pobedio kod kuće Eibar i osvojio vrlo važne bodove u borbi za opstanak.

Fudbal 30.11.2018 | 23:18
ŠPA: Pao je Real Madrid, ali Valjekano nije!
Kako je samo Eibar naučio pameti Real Madrid u prošlom kolu na Ipurui, ali očigledno ovaj tim nije isti kada igra u gostima jer je upravo u Madridu, u Valjekasu, poražen od Raja s 1:0 (0:0).

Dobiješ Reala, pa izgubiš od Raja u sledećem kolu. To ne može mnogo ekipa sebi da priušti. Ali Eibar očigledno može.

Rajo je do sada zabeležio samo jednu pobedu, bori se za opstanak, a ako mu to pođe za rukom setiće se sigurno ovog duela.

Odlučujući momenat bio je u 53. minutu. 

Posle dobrog duplog pasa Moreno je fino napravio poziciju u šesnaestercu, poslao loptu pred gol gde se najbolje snašao Adri Embarba. Lopta u mreži i veliko slavlje domaćina je moglo da počne.

Eibar sada drži 10. poziciju sa 18 osvojenih bodova, dok je Rajo drugi otpozadi sa 10 bodova. Biće to grčevita borba za opstanak.

Rajo Valjekano i Ueska delili su fenjer pre 14. kola Primere. Međutim, ekipa iz predgrađa Madrida je u premijernom meču nove runde španskog prvenstva pobedila Eibar – 1:0 i sa tri boda krenula ka "zoni spasa".

Čovek odluke bio je Adri Embarba u 53. minutu.

Pred prepunim tribinama Rajo je do gola došao posle akcije po levoj strani, dobrog prizemnog centaršuta Morena i snalažljivosti Embarbe. Rajo je na taj način prekinuo niz od čak deset utakmica bez pobede, a poslednji je zabeležio protiv Ueske u gostima još 14. septembra.

Ta dva trijumfa su ujedno i jedina ove sezone u Primeri, ali je ekipa iz Valjekana najavila bolje dane u prijateljskom meču sa Grashopersom (3:1).

Eibar je posle senzacionalnog trijumfa protiv Reala (3:0) u prošlom kolu ispustio priliku da protiv "davljenika" osvojio nove bodove i možda uhvati priključak sa klubovima koji se bore za Evropu.

Eibar je deseti i ima 18 bodova.

ŠPANIJA 1 - 14. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Eibar 1:0 (0:0)
/Embarba 53/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar