Poslije debija, Joveljić priželjkuje i (novi) gol PSŽ-u!

"Nije nemoguće, ali i da se ne dogodi u decembru - ima vremena", kaže mladi napadač Crvene zvezde.

Fudbal 02.12.2018 | 18:45
Poslije debija, Joveljić priželjkuje i (novi) gol PSŽ-u!
Pun utisaka vratio se Dejan Joveljić iz Italije. Kako i ne bi, kada je kao 19-godišnjak upisao svoj prvi nastup u Ligi šampiona.

Na početku drugog poluvremena zamenio je Nikolu Stojiljkovića i do kraja susreta predvodio napad Crvene zvezde protiv Napolija. Domaćin jeste slavio 3:1, ali će mladi fudbaler sigurno dugo pamtiti 28. novembar 2018.

"Ulazak u igru na stadionu San Paolo predstavljao je veoma emotivan trenutak", priznaje Joveljić u razgovoru za klupski sajt.

"Dobio sam šansu da igram u najvećem mogućem takmičenju, protiv nekih od najboljih igrača sveta i to u dresu voljenog kluba, u kojem sam gradio fudbalski put od petlića. Ukazana prilika velika je čast i obaveza, a moje je da nastavim da se trudim i radim kako bih i ubuduće dobijao minute u Ligi šampiona".

Iako tek krči put na seniorskoj sceni, a protiv sebe je imao jednog od trenutno najboljih štopera planete - Kalidua Kulibalija - Joveljić na terenu nije delovao uplašeno, niti zbunjeno. Trudio se, borio, ali nije uspeo da postigne i svoj 13. pogodak u dresu A tima Crvene zvezde.

"Nisam imao strah, nije bilo razloga. Svestan sam da svako ko uđe u igru mora da pruži maksimum i tako sam se ponašao. Kad mi je saopštena odluka da ću biti sa prvim timom, nisam znao da li ću uopšte biti u protokolu jer nas je 20 putovalo, ali sam pretpostavljao da ću makar biti na klupi. Iznenadio sam se što sam prilično rano dobio šansu, drago mi je zbog značajne minutaže. Zahvaljujem se šefu i stručnom štabu što su mi ukazali priliku, usrećili su mene ali i sve zvezdaše koji su se iskreno obradovali zbog mog debija i uputili mi sijaset čestitki".

Usled povreda Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, kao i još jednog neubedljivog izdanja Nikole Stojiljkovića, Joveljić bi novu šansu u Ligi šampiona mogao da dobije već 11. decembra, protiv Pari Sen Žermena u Beogradu. 

Mrežu francuskog kluba već je pogodio u duelu Lige šampiona omladinskih timova (u porazu 1:2).

"Motiv da se i u elitnom takmičenju upišem u listu strelaca je ogroman, ostaje mi prilika da to učinim protiv Pari Sen Žermena. Uspeo sam da zatresem mrežu Francuza, ali u omladinskoj konkurenciji, neće biti lako učiniti isto u prvom timu. Nije nemoguće, ali i da se ne dogodi u decembru - ima vremena", strpljiv je Joveljić, koji je za seniorski tim crveno-belih davao golove i u Superligi i u Kupu Srbije.

"Nisam igrao samo Ligu Evrope, ali se nadam da i neću nikad", kaže priželjkujući da ekipa nastavi sa učešćima u Ligi šampiona i narednih sezona.

Pre novog evropskog iskušenja, Zvezdine fudbalere čekaju obaveze i na domaćoj sceni. Prvo u nedelju (18 časova) protiv Voždovca kod kuće.

"Sa nestrpljenjem iščekujem naredne utakmice. Fudbal iziskuje neprestano dokazivanje i već smo fokusirani na nedelju. Želja nam je da protiv Voždovca upišemo tri boda, ostavimo što bolji utisak i, naravno, počnemo novi niz pobeda koji će trajati do kraja polusezone", istakao je Joveljić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar