Bane Ivanović - ime broj jedan na Barseloninoj listi želja!

Gigant ozbiljno želi Srbina!

Fudbal 01.12.2018 | 22:00
Bane Ivanović - ime broj jedan na Barseloninoj listi želja!
Možda nema mesta kod onih koji sastavljaju reprezentaciju Sbije, ali kod onih koji sastavljaju tim Barselone, njegovo ime se nalazi na prvom mestu liste želja!

Dobro obavešteni katalonski dnevnik Mundo Deportivo danas trvdi da je Branislav Ivanović prva opcija Barselone u zimskom prelaznom roku i da je ta priča jako, jako realna.

U Barseloni je upaljen alarm posle povrede stuba odbrane Samuela Umtitija. Francuz je povredio koleno, ali odbija da ide na operaciju i nada se da će zalečiti povredu na neki drugi način. Umtiti ne želi operaciju koja bi mu sasvim sigurno završila sezponu. Ali izgleda da će morati pod nož i da će Barsa biti prinuđena da traži novog štopera. Pike igra u očajnoj formi od početka sezone, tu su još novajlija Lengle i Vermalenkoji stalno ima problema sa povreda i na kojeg trener ne može da se osloni kao na pouzdano rešenje.

Barsin glavni cilj je da kupi Matijsa de Lihta iz Ajaksa za kojeg holandski velikan traži oko 60.000.000 evra i taj posao će najverovatnije biti realizovan na leto. Iako pola Evrope juri De Lihta i žele ga još Mančester Junajted, Juventus, Bajern i ostali velikani, Barsa je u pol-poziciji za njegovu kupovinu na kraju sezone. Ali do tada, mora da ugasi požar u poslednjoj liniji.

Iako se kao privremeno rešenje poslednjih dana pominjao Danac Kristensen iz Čelsija, generalni menadžer Pep Segura je skovao plan o dovođenju veteran koji bi mogao da bude prelazno rešenje. A u tom planu centralno ime zauzima Branislav ivanović. Na sastanku glavnih klupskih funkcionera, održanom 18. oktobra, Segura je dobio zeleno svetlo da dovede Ivanovića. Čeka se samo i zeleno svetlo od trenera Valverdea, ali ni to ne bi trebalo da bude problem. Kao rešenje je pominjan i David Luiz iz Čelsija ali za njegovo dovođenje nije postignut koncenzus.

Ivanović ima ugovor sa Zenitom do kraja sezone uz opciju da klub aktivira dodatnu godinu iz ugovora. Još se ne zna da li će Zenit izabrati tu opciju. Ivanović je pre nekoliko dana rekao da „se nikad ne zna šta budućnost nosi“ i nije zatvorio vrata transferu iz Zenita.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar