U subotu susret Putina i Trampa

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastaće se sa američkim kolegom Donaldom Trampom u Buenos Ajresu 1. decembra kada će razgovarati o bilateralnim odnosima, razoružanju, osiguranju globalne stabilnosti i regionalnim pitanjima, uključujući incident u Kerčkom moreuzu, rekao je pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov.  

Svijet 28.11.2018 | 18:05
U subotu susret Putina i Trampa
– Subota 1. decembra počeće doručkom sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a zatim će uslijediti bilateralni susreti, uključujući sastanak sa Trampom – rekao je Ušakov.

On je naglasio da ne može da potvrdi da su dvije strane dogovorile mjesto i vrijeme održavanja sastanka.

Ušakov je rekao da je uprkos različitim signalima iz Vašingtona, “ovaj sastanak jednako važan za obje strane i od suštinske je važnosti u smislu razvoja situacije u svijetu”. 

Govoreći o formatu sastanka, on je rekao da će to biti susret “jedan na jedan” i da će se ključni članovi dvije delegacije pridružiti dijalogu.

– Sam razgovor, njegova sadržina i trajanje zavise isključivo od lidera, oni će odabrati ključne teme o kojima će razgovarati – rekao je Ušakov, prenio je TASS.

Ranije je javljeno da će se Putin i Tramp sastati u okviru samita G20 u Argentini koji se održava od 30. novembra do 1. decembra u Buenos Ajresu.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Da

28.11.2018 17:45

Samo im je na umu Dodik,Vucic i sada Porosenko!Pa misi zar vam nije jasno da oni nece zaratovati izmedju sebe zbog vas!

ODGOVORITE
Name

Oooho

28.11.2018 19:55

Vidjecemo

Name

zdravko

28.11.2018 20:20

Pitajte VI njih Kineze ,ruse ,amerikance Jel te ikad netko zgazio ,Jel su kad čuli za sodmu i gomru atomsku bombu bez atoma.ima sve da očiste sto su zasrali i pokrali . dovoljna je samo moja jedna riječ ako imaš 80 , 90 ,120 godina za par godina možeš da imaš da biras .

ODGOVORITE
Name

mj.

28.11.2018 20:46

Zainteresovao me je vas komentar sli nisam bas najolje razumio ovo poslednje.Molio bih da pojasnite.