LŠ do 19: Kolaps Zvezde u goleadi protiv Napolija!

Fudbaleri Crvene zvezde do 19 godina poraženi su u petom kolu Lige šampiona od vršnjaka iz Napolija rezultatom 5:3.  San Zvezdine dece je prekinut, majstoru Gaetanu uskoro će skandirati San Paolo! Crveno-beli tri puta vodili, na kraju poraženi. . .

Fudbal 28.11.2018 | 16:30
LŠ do 19: Kolaps Zvezde u goleadi protiv Napolija!
Zvezda je, posle remija u prvom kolu upravo sa Napolijem, upisala i četvrti poraz u nizu u Grupi C.

Crveno-beli su još jedanput ostali bez bodova pod veoma nesrećnim okolnostima, iako su imali dobar rezultat u nekoliko različitih navrata.

Šampiona Srbije je u vođstvo doveo Bogdan Jocić u 3. minutu iz penala, posle penala koji je iznudio Terzić.

Napoli je izjednačio već u 15. minutu golom Perinija, da bi Burmaz ponovo doveo goste do prednosti u 26. minutu meča.

Utakmica se nastavila u istom ritmu, te je Napoli ponovo izjednačio golom Saporetija, da bi u 64. rezervista Dedijer crveno-belima doneo 3:2.

Posle izjednačujućeg gola Gaetana sve je krenulo "po zlu" za Zvezdu. Vezista Nenad Adžibaba je napravio problem svojoj ekipi jer je u 72. minutu dobio jedan, a tri minuta kasnije i drugi žuti karton i ostavio saigrače sa igračem manje na terenu.

Gaetano je ponovo bio precizan u 82. minutu fantastičnim šutem iz slobodnog udarca, a isti igrač je u 91. minutu kompletirao het-trik čime se pobrinuo za konačan rezultat utakmice od 5:3.

Napoliju je ovo bila prva pobeda u grupi i sada ima šest bodova, dok su mladi crveno-beli ostali na jednom.

Završen je san Zvezdine dece da mogu do evropskog proleća. Tri puta je naš predstavnik u Ligi šampiona mladih vodio, tri puta je Napoli stizao, a domaća publika na kraju se poklonila mladom majstoru fudbala Đanluki Gaetanu. Momak koji ima sve predispozicije da mu San Paolo kliče u bližoj budućnosti perfektnim slobodnim udarcima poništio je sve što su do tada radili izabranici Bratislava Živkovića. Na kraju je stigao do het-trika za totalni delirijum i pobedu italijanskog predstavnika od 5:3, koja ga je ostavila u igri za  plasman u narednu rundu.

Zvezda je u drugom poluvremenu ostala bez snage, ali je mogla da preživi svojevrsni goleada triler, iako je protiv sebe imala fizički jačeg rivala. Kada na kraju bude podvlačio crtu Zvezdin strateg će sigurno biti ljut zbog nekoliko činjenica. Tim sa Marakane je dozvolio da ga Napoli uvuče u haos i obostranu taktičku nedisciplinu što nije tipično za italijanske predstavnike. Znao je da iz mnoštva prekida može lakše da dođe do gola, pre svega kada je na teren kročio  pomenuti Đanluka Gaetano. Njegovi slobodni udarci kao da su navođeni najsavremenijim džojsticima. Kreator igre Napolija je sa dva gola u 12 minuta Zvezdino vođstvo pretvorio u dan velike Napolijeve pobede. Videlo se to i po reakciji stručnog štaba domaćina, kada se četvrti put zatresla mreža Miloša Gordića. Potom je postavio konačan rezultati i skinuo dres. Zaslužio je ovaj mladi momak sa topom u obe noge da mu se dive i klanjaju. Čekaju ga uskoro svetla velike scene.

Možda i najbolje poluvreme u Ligi šampiona mladih odigrali su izabranici Bratislava Živkovića u napuljskom predgrađu. Neoprezan i nepotreban start Espozita nad Aleksom Terzićem u trećem minutu, dovoljan za najstrožu kaznu, pretvorio je meč u klasičnu italijanskm tuču. Trener Napolija, nekada poznati igrač Serija A - Roberto Baronio, častio je serijom psovki mađarskog arbitra Šandora Saba. Sudija nije hteo ni da ga pogleda, a Bogdan Jočić je doveo crveno-bele u vođstvo sigurnim udarcem u levi donji ugao.

Iako nisu imali pomoći prekomandovanog Dejana Joveljića, igrači Crvene zvezde prihvatili su fizički težak napuljski izazov. Pucalo je sve od duela na sportskom centru Fratamađore. Mnogo seniorskih duela na granici povreda, startova s otvorenim đonom na obe strane, laktanja i presinga… Na sve te zamke Zvezdina deca su imala odgovor, ali ne i na prekid Napulja. Ponovo je kapitulirao Miloš Gordićkao u Parizu i Liverpulu. Lopta u petercu, gužva, nedovoljna reakcija i Perini je iz neposredne blizine obavio lak posao.

„Jel' moguće da ponovo primamo gol iz pet metara“, grmeo je trener crveno-belih Bratislav Živković.

Dobro je Burmaz tokom prvog poluvremena „glumio“ Dejana Joveljića. Jakim leđima nosio je štopere Napolitanaca Perinija i Senesea, lepo odigravao na stranu. Vezni red predvođen Bogdanom Jočićem bio je mnogo konkurentniji nego u nekim pređašnjim izdanjima...

Egal utakmicu Napoli je želeo da prelomi insistiranjem na uigranim akcijama posle prekida. Uspevala je Zvezda da se odbrani, pošto je defanzivni red bio pojačan liderskim sposobnostima i elegancijomStrahinje Erakovića. Srpski prvak je stalnim presingom „čačkao“ greške u poslednjoj liniji domaćina, ali je do drugog gola stigao Napolijevim oružjem.

Posle kornera sa leve Alekse Terzića nekako je lopta došla do Borislava Burmaza koji je sačuvao prisebnost i loptu poslao iza leđa De Andree.

Tamo gde su stali u prvom igrači oba tima nastavili su i u drugom poluvremenu. Napoli je imao bodovni zaostatak, ali je svaki start učenika Roberta Baranoija personifikovao veliku želju za pobedom. Već u 48. minutu Saporeti je vratio meč na početak. Pucala je u tim situacijama odbrana crveno-belih i po strani i bo boku. Vođstvo Napolija je dugo visilo u vazduhu, tresla se i preča Gordićevog gola. Počeli su domaći da nose u zubima tim Bratislava Živkovića, ali su kažnjeni sa preofanzivnu igru. Dupli pas Jočića iKupusovića završen stativom ovog potonjeg, prethodio je odbijenoj lopti koju je rezervista Dedijer lako poslao u gol.

Njegovo uvođenje ispostavilo se kao pun pogodak Bratislava Živkovića, ali je na drugoj strani Baronioimao spreman odgovor. Igrač koji je u Beogradu najviše pokazao i milovao loptu danas je bio na klupi Napolija. Kada je ušao problemi u Zvezdinoj igri su se pojačali. Sjajni vezista je perfektno izveo slobodan udarac. Gađao je bliži Gordićev ugao, ali je lopta bila suviše felširana i suviše jaka, kao da ju je šutnuoFrančesko Toti. Nije Gordić mogao ništa da uradi…

Bila je to najava Gaetanovog sjaja. Igrao je simultanku, plesao na terenu i sam doneo trijumf svojoj ekipi. Posle vođstva Napolija Adžibaba je u roku od tri minuta dobio crveni karton. Tada je bilo jasno da će ono što je započeo Gateano sam i završiti...

NAPOLI – CRVENA ZVEZDA 5:3 (1:2)
/Perini 15, Saporeti 48, Gaetano70 i 82 i 88 – Jočić 3 penal, Burmaz 26, Dedijer 64/

Stadion: Fratamađore
Gledalaca: 200
Sudija: Šandor Sabo (Mađarska)

Napoli (3-5-2): De Andrea – Espozito (od 14. Kaselo), Senese, Perini – Mezoni, Mićilo (od 62. Iluminato), De Alesandro, Marino (od 62. Gaetano), Kalvano – Saporteti, Sgarbi.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Gordić – Kukolj, Milikić, Eraković, Stajić (od 58. Dedijer) – Adžibaba, Stojanović, Kupusović, Jočić, Terzić – Burmaz.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar