LŠ: Crvena Zvezda - tim za Napoli...

Može li Stojiljković kao Pavkov? Pred letošnjom akvizicijom crveno-belih nova prilika da se dokaže.  Dileme oko Pavkova ne postoje! Stojiljkoviću, na tebe je red. . . ! Nikad manje dilema. . .

Fudbal 27.11.2018 | 23:40
LŠ: Crvena Zvezda - tim za Napoli...
Povrede kroje tim Crvene zvezde u Napulju. Ponovo. 

Dosta problema imaju crveno-beli sa fizičkim stanjem igrača ove sezone, ali Vladan Milojević ima dovoljan fond fudbalera da kombinuje i, kako sam ističe, pred svaku utakmicu ima određene dileme oko tima.

U sredu protiv Napolija (21.00), barem se tako očekuje, imaće samo jednu - koga da stavi u špic.

Milan Pavkov je krenuo na put sa ekipom, međutim, zbog povrede je minimalna šansa da će se naći u startnoj postavi.

Verovatnije je da će junak pobede nad Liverpulom ostati na klupi, a od prvog minuta zaigrati Nikola Stojiljković, centarfor Brage koji je letos doveden na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. 

Da bi naterao čelnike Crvene zvezde da to i učine, moraće bivši napadač Čukaričkog da pokaže mnogo više nego u dosadašnjem toku sezone.

Period neigranja, kao i česte povrede očigledno su ostavili trag na igrača koji je ne tako davno uspeo da stigne i do dresa nacionalnog tima.

Utakmica protiv Napolija odlična je prilika da eventualnom dobrom partijom dobije neophodno samopouzdanje i u nastavku sezone uveća broj datih golova, kojih je trenutno tek pet.

Pavkov je "bljesnuo" protiv Liverpula, pa zašto ne bi i Stojiljković u Napulju?

Gostovanje u Italiji biće ogromno iskustvo i za mladog Dejana Joveljića, koji je krenuo na put kao prvotimac, a ne sa vršnjacima iz omladinskog tima. Ovaj put osetiće atmosferu "prave" Lige šampiona, ali je ipak pitanje hoće li se njegovo ime naći u protokolu, jer dvojica će morati da budu "prekobrojni".

Nestrpljivo će čekati talentovani napadač odluku o Pavkovu...

Što se tiče ostalih linija tima, vezni red sa Marinom kao "desetkom", Srnićem levo i Benom desno odlično se pokazao protiv Liverpula, pa se isti trio očekuje i u sredu. Iza njih, akcije domaćeg tima pokušavaće da pokvare Nenad Krstičić i Branko Jovičić koji se usled povrede Vladimira Jovančića vraća u startnu postavu.

Bivši kapiten Vojvodine je, takođe, uz ekipu, ali je i dalje "rovit", tako da se očekuje na terenu jedino ukoliko se rezultat bude "lomio".

Odbrana će pretrpeti dve promene. Zbog povreda Vujadina Savića i Filipa Stojkovića igraće Srđan Babić i Marko Gobeljić.

Nikad veći evropski meč, i nikad manje dilema za Vladana Milojevića. Dešavalo se da Zvezdin strateg ostane bez nekog aduta pred duela sa prefiksom „istorijski“, ali talas brojnih povreda pokosio je tim srpskog šampiona. I ostavio bez mogućnosti Vladana Milojevića da nekim trenerskim blefom prevari Karla Anćelotija.

Jedini blef na koji je bio osuđen Milojević bilo je taktiziranje i skrivanje aduta na poslednjoj konferenciji za medije. U avionu za jug Italije našli su se rekovalscenti Milan Pavkov i Dušan Jovančić, ali prema onome što se čuje u Napulju tandem junaka iz meča protiv Liverpula neće sutra na San Paolu biti u startnoj postavi. U najboljem slučaju biće na klupi za rezervne igrače. A kada tome dodamo da suVujadin Savić, Ričmond Boaći i Filip Stojković ostali u Beogradu.

Milojević mora da veruje u momke koje ima na raspolaganju. Neke od njih je iškolovao, isforsirao i spremio ih za ozbiljan nivo fudbala. Da, tu pre svega mislimo na Nikolu Stojiljkovića, velikoj želji Zvezdinog trenera koji je pao u treći plan zbog dobrih partija Boaćija i Pavkova. Sada će Stojiljkovićdobiti šansu, debitovati u Ligi šampiona, i imati mogućnost da okrene sezonu. Baš kao što je to uradio njegov kolega po mestu u timu Milan Pavkov pre dve sedmice.

Postojala je mogućnost da umesto Stojiljkovića, napadača koji je prethodni evropski meč počeo protiv Salcburga u avgustu, na mesto špica vidimo El Fardu Bena. Ali takva opcija nije „šljakala“ u Parizu, potom je Ben pokazao da je izuzetno kompaktibilan sa Marinom i Srnićem. Taj trio delovaće u veznom redu ispred Jovičića i Krstičića.

U odbrani je sve odavno bilo jasno. Kao i mnogo puta do sada kapitena Vujadina Savića zameniće SrđanBabić. Za razliku od gostovanja na Enfildu Gobeljić će dejstvovati po desnoj strani i moraće da odigra naStojkovićevom nivou kako bi bok sa Insinjeom  donekle bio zatvoren. Defanzivnu četvorku kompletiraćeRodić i Miloš Degenek.

Jeste da su povrede smanjile i onako male Zvezdine šansem ali imaće Milojević i na klupi adute sposobne da primene ritam. Za očekivati je da šansu dobije Veljko Simić, koji se, bar u evropskim okršajima, bolje pokazao kao rezerva. Spremni su Džonatan Kafu i Lorenco Ebesilio. I naravno, DejanJoveljić ukoliko Pavkov ostane bez mesta u timu.

Dakle, očekivana startna postava Crvene zvezde za duel sa Napolijem u 5. kolu Grupe C Lige šampiona je: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Krstičić, Jovičić - Ben, Marin, Srnić - Stojiljković.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar