ABA: Igokea produbila krizu Mornara!

Košgeterski obračun u Baru! Košarkaši Igokee savladali su Mornar rezultatom 103:97 u poslednjoj utakmici devetog kola ABA lige.  U Baru 200 poena! Još jedna efikasna utakmica tima iz Laktaša, ovaj put u gostima. Igosi su u Baru prešli "stotku" i nanijeli Mornaru peti vezani poraz u ABA ligi.  Vuk Radivojević ostavio Mornar na začelju! ''Igosi'' se trgli pod vođstvom novog trenera. Šampion Crne Gore u sve većem problemu.

Košarka 26.11.2018 | 23:29
ABA: Igokea produbila krizu Mornara!
Odlična šuterska noć u Baru!

"Igosi" su u prošlom kolu u utakmici na veliki broj poena, čak 220, savladali Olimpiju, a večeras su kao gosti bili bolji od šampiona Crne Gore.

Ali, nije bilo bez problema za tim Žarka Milakovića.

Iako su na poluvremenu imali 12, a u posljednjoj četvtini i deset poena prednosti, momci iz Laktaša su u ipak do pobjede morali doći u penal završnici.

U "Topolici" je viđen pravi košgeterski obračun dve ekipe, igralo se u talasima i u takvom meču kao pobednici su izašli gosti iz Laktaša.

Crnogorski predstavnik je imao 12 poena minusa na poluvremenu (54:42), ali je odličnom serijom u trećoj četvrtini, pa onda u finišu utakmice došao u situaciju da veruje u pobedu.

Čak je dva minuta i 19 sekundi pre kraja Mornar poveo 90:87, da bi potom Tomislav Zubčić trojkom, pa Sava Lešić sa slobodnih bacanja doneli novi preokret Igokei.

Vuk Radivojević je trojkom najavio trijumf koji su gosti overili u penal završnici.

U pobedničkoj ekipi je spomenuti Zubčić bio najefikasniji sa 23 koša, dok je Oliver Lafajet dodao tri manje.

Bobi Braun, koji je verovatno odigrao poslednju utakmicu za Mornar, dao je 21 poen, jedan više od Nemanje Vranješa, dok se Bronson Kenig zaustavio na 17.

Mornar je posle petog uzastopnog poraza ostao na dnu sa skorom 2-7, dok je Igokea upisala četvrti trijumf i ima pet poraza, pa trenutku zauzima sedmu poziciju.

Igokea se vraća iz Crne Gore sa vrednom pobedom, četvrtom ove sezone.

Na parketu tamošnjeg šampiona, ekipa Žarka Milakovića ostvarila je drugi trijumf u nizu, posle duge i dramatične završnice, "prelomljene" trojkom Vuka Radivojevića 46 sekundi pre kraja.

Mornar - Igokea 97:103 (23:27, 19:27, 27:19, 28:30)

Iako su se domaći u poslednjoj deonici vratili iz zaostatka od devet poena (72:81) i na čelu sa Bobijem Braunom čak i poveli pred poslednja dva minuta (90:87), gosti iz Laktaša imali su spremne, brze odgovore.

Tomislav Zubčić je pogodio važnu trojku iz ćoška (90:90), a tačku na epilog stavio je Vuk Radivojević, odlučujućim hicem sa daljine, iz driblinga. Kad je lopta prošla kroz mrežicu sasvim jasno se nazirao trijumf gostiju, dok su navijači počeli da se pakuju za odlazak iz hale.

Igokea je tako napravila veliki korak napred na tabeli i izjednačila se sa Partizanom i FMP-om, dok su Barani u sve većem problemu dok sezona odmiče. Njihova situacija mogla bi uskoro da postane još teža, ako su tačne informacije da će Bobi Braun uskoro da iskoristi klauzulu ugovora koja mu omogućuje da ode u Kinu.

U tom slučaju, nekadašnji lider Evrolige završio je ovog ponedeljka kratku epizodu u Mornaru sa 21 ubačenim poenom, kojim ipak nije pomogao da crnogorski tim izbegne poraz.

Sa druge strane, najefikasniji među gostima bio je Zubčić sa 23 poena, a zapažen je bio i novajlija Oliver Lafajet, sa 20 poena i šest asistencija. Uz taj tandem, Milakovićevu ekipu predvodili su i Latavijus Vilijams sa 14 poena, Sava Lešić sa 12 i Radivojević, koji je pogodio oba šuta za tri poena.

Ispostavilo se njegov drugi i poslednji pokušaj bio odlučujući.

Rezultati 9. kola:

Zadar - Budućnost 69:89
Mornar - Igokea 97:103

odigrano u nedelju

Cedevita - Krka 104:75

odigrano u subotu

Mega - Cibona 82:80
Olimpija - FMP 88:86
Partizan - Zvezda 71:77

Tabela: Crvena zvezda mts 9-0, Budućbost 7-2, Mega 7-2, Cedevita 5-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Igokea 4-5, Zadar 3-6, Olimpija 3-6, Cibona 3-6, Krka 3-6, Mornar 2-6.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar