ABA - Budućnost na evroligaški pogon: 16 trojki!

Budućnost nastavila šutersku rapsodiju za novi ubedljiv trijumf! Košarkaši Budućnosti nastavili su sa ubedljivim partijama i u devetom kolu ABA lige savladali ekipu Zadra.  Branilac "jadranske" titule kao da je jedva čekao da se vrati na parket posle trijumfa protiv CSKA.  Budućnost pregazila Zadar, Đetići deluju moćno! Đetići slavili sa 20 razlike u hali Krešimir Ćosić.

Košarka 26.11.2018 | 20:45
ABA - Budućnost na evroligaški pogon: 16 trojki!
Regionalni šampion je ponovo imao sjajno šutersko veče za lagan trijumf u gostima hrvatskoj ekipi – 89:69.

Ekipa Aleksandra Džikića postigla je 16 trojki iz 26 pokušaja, bila izuzetno raspoložena sa distance, baš kao protiv moskovskog CSKA u Evroligi, ali je i odbrana bila na nivou.

Domaćin je postigao samo 30 poena u prvom poluvremenu, sredinom druge deonice prednost je iznosila i 23 razlike (39:16), pa povratka nije bilo.

Zadrani su u finišu druge četvrtine najavili da bi mogli da stvore probleme favoritu, ali prednost Podgoričana ni tada nije padala. Rekordno vođstvo aktuelni šampion je imao u sredinom poslednje dionice kada je vodio 82:54.

Suad Šehović i Edvin Džekson su postigli po četiri trojke, Amerikanac je bio najefikasniji sa 16 poena, jedan više od Erla Klarka. Nemanja Gordić se zaustavio na 13, dok su po 12 dodali spomenuti Šehović i Danilo Nikolić.

Sa druge strane, istakao se Vilijam Mekgeriti sa 18 poena.

Izabranici Aleksandra Džikića tako su stigli do sedmog trijumfa u sezoni, uz dva poraza, i dele drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa ekipom Mege.

U narednom, desetom kolu, Budućnost na svom terenu dočekuje ekipu Mega Leksa, dok Zadar igra u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Posle napetog početka sezone, Budućnost je "prodisala".

Nošena samopouzdanjem iz evroligaške pobede protiv CSKA, ekipa Aleksandra Džikića u ponedeljak je rutinski pobedila u Dalmaciji, gde je "vezala" četvrti trijumf u ABA ligi.

Zadar - Budućnost 69:89 (16:25, 14:19, 17:22, 22:23)

Koliko su veliko samopouzdanje i mirna ruka trenutni aduti regionalnog šampiona govori i činjenica da su Podgoričani u "Krešinom domu" ubacili 16 trojki iz 27 pokušaja.

Francuz Edvin Džekson ubacio je četiri (iz šest šuteva) i bio je najbolji strelac gostiju sa 16 poena, Amerikanac Erl Klark postigao je po poen i trojku manje (15), Nemanja Gordić bio je treći strelac sa 13 poena, a kapiten Budućnosti Suad Šehović poentirao je isključivo iz daljine (četiri trojke) i tako postigao 12 poena.

Kontrolišući rezultat i igru od početka do kraja, crnogorski tim vratio se na deobu drugog mesta tabele, sa istim skorom kao i Mega Bemaks, 7-2. Sa druge strane, Zadrani su porazom protiv favorita došli u grupu timova koji ima skor 3-6.

Budućnost se definitivno diže na šampionski nivo. Posle velike evroligaške pobede protiv CSKA, aktuelni prvak Jadrana pregazio je kao gost Zadar sa 89:69 u pretposlednjoj utakmici devetog kola regionalnog takmičenja.

Podgoričanima je to bila sedma pobeda na Jadranu i ponovo deli drugo mesto na tabeli sa Mega Bemaksom.

Zadrani večeras nisu imali šta da traže u duelu sa raspoloženom ekipom iz Crne Gore. Već posle prve četvrtine Budućnost je imala dvocifrenu prednost.

Bila je stvar šampionske rutine da do kraja utakmice Đetići održavaju, pa i povećaju prednost. DefinitivnoAleksandar Džikić i članovi njegovog stručnog štaba imaju razloga za zadovoljstvo ovih dana.

Rezultati 9. kola:

Zadar - Budućnost 69:89
Mornar - Igokea 21.00

odigrano u nedelju

Cedevita - Krka 104:75

odigrano u subotu

Mega - Cibona 82:80
Olimpija - FMP 88:86
Partizan - Zvezda 71:77

Tabela: Crvena zvezda mts 9-0, Budućbost 7-2, Mega 7-2, Cedevita 5-4, Partizan 4-5, FMP 4-5, Zadar 3-6, Olimpija 3-6, Cibona 3-6, Krka 3-6, Igokea 3-5, Mornar 2-6.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar