LŠ: Tuhel sprema nešto novo za Liverpul...!

Di Marija na beku?! U formaciji sa trojicom štopera. . .

Fudbal 27.11.2018 | 11:45
LŠ: Tuhel sprema nešto novo za Liverpul...!
Tomas Tuhel prvi put pod ozbiljnim pritiskom. Džaba što je prvi na tabeli, zna se da Pari Sen Žermen cilja pehar Lige šampiona, a ako bi u sredu slučajno na Parku prinčeva izgubio od Napolija mogao bi da se kolo pre kraja Grupe C oprosti od nokaut faze takmičenja. PSŽ prosto ne sme da izgubi, a Liverpul obično najbolje partije prikazuje protiv najjačih rivala. Posebno onih koji vole da igraju fudbal.

Na Enfildu je uostalom savladao PSŽ sa 3:2 pogotkom Roberta Firmina u 91. minutu i sada Tuhel mora da pronađe način da odgovori. I otud glasine o novom sistemu igre za derbi meč petog kola Grupe C. Pari Sen Žermen u formaciji sa tri štopera, što je već probana varijanta i u sudaru sa Napolijem u Italiji (1:1), te ligaškim okršajima protiv Olimpika iz Marselja (2:0), Lila (2:1) i Monaka (4:0), ranije i Nice (3:0), pa i Anžea (3:1).

Ispred Đanluiđija Bufona igrali bi Markinjos, Tijago Silva i Tilo Kerer, koji su zajedno igrali protiv Napolija i Lila, ali ono što bi moglo da predstavlja potpunu novinu je – Anhel di Marija na mestu ofanzivnog levog beka.

Tu su poziciju do sada pokrivali ili Huan Bernat ili 19-godišnji Musa Dijabi, ali je izgleda došlo vreme i zaDi Mariju. Nije da on nije menjao pozicije. Recimo, u prošlom kolu protiv Tuluza uz Julijana Drakslera kao polušpic iza Edinsona Kavanija, ali samo zato što Tuhel nije mogao da računa ni na Nejmara ni na Kijana Mbapea, pa je suzio igru u skladu sa karakteristikama igrača i na teren poslao tim u formaciji 3-4-2-1.

Kad bi menjao jednog od njih - u formaciji sa tri štopera mnogo češće Mbapea – Di Marija bi išao na krilo. Dešavalo se i da u formaciji 3-5-2 igra sa Drakslerom i Markom Veratijem igra kao nešto istureniji zadnji vezni. Nikad kao ofanzivni bek. Ali za sve postoji prvi put.

Kako bilo, očekivanih 11 protiv Liverpula, u formaciji 3-4-3:  Bufon – Markinjos, Silva, Kerer – Menije, Verati. Rabio (ili Draksler), Di Marija – Nejmar, Kavani, Mbape. Naravno, sve pod uslovom da lekari konstatuju da su Nejmar i Mbape sasvim spremni za utakmicu najvišeg tempa.

Čekamo odgovor Jirgena Klopa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar