"Osakaćeni" Milan ispustio pobjedu u Rimu u 94'!

Laciju bod protiv Milana, Milinković–Savić zamenjen! U derbiju 13. kola Serije A fudbaleri Lacija i Milana odigrali su na "Olimpiku" nerešeno, 1:1.  U direktnom okršaju za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, Lacio i Milan odigrali meč bez pobjednika.  Skrpljeni Milan se ponadao u Rimu i ostao bez pobede u 94. minutu! Lacio se spasao poraza.

Fudbal 26.11.2018 | 09:30
"Osakaćeni" Milan ispustio pobjedu u Rimu u 94'!
Bio je to sudar četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe u Kalču, a treba reći da je domaći tim u poslednji čas izbegao poraz, pošto je izjednačujući gol postigao u četvrtom minutu nadoknade.

Milan je poveo u 78. minutu. Davide Kalabrija je odlično proigrao Franka Kesija na ivici kaznenog prostora, on je uputio precizan šut u desni donji ugao i doneo slavlje navijačima "rosonera".

Lacio je u finišu krenuo na sve ili ništa, tako da je u četvrtom minutu nadoknade, posle jedne duge lopte, slabo reagovala odbrana Milana. Lopta je došla pravo na nogu Hoakinu Korei koji je sa 16 metara poslao u desni donji ugao. 

Tako je Lacio stigao do boda kojim je sačuvao četvrrto mesto, pa i dalje ima bod prednosti u odnosu na Milan. 

U timu Lacija igrao je i reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić. On je na terenu ostao da 65. minuta kada je umesto njega ušao Džordan Lukaku. Sergej je imao nekoliko šuteva na gol protivnika, a u 33. minutu je zaradio i žuti karton zbog preoštre igre.

Sve do 94. minuta izgledalo je da će Milan odnijeti kompletan plijen sa "Olimpika", ali je Lacio uspio da se izvuče.

Đenaro Gatuzo imao je brojnih problema sa sastavljanjem ekipe za gostovanje u Vječnom gradu, naročito u defanzivnoj liniji.

Zbog povreda nisu mogli da nastupe Alesio Romanjoli, Đakomo Bonaventura, Lukas Bilja, Mateo Musakio, Matija Kaldara i Ivan Strinić, dok je Gonzalo Iguain suspendovan zbog crvenog kartona u duelu sa Juventusom.

Ako se tome doda podatak da je mreža Milana samo jednom ove sezone ostala netaknuta, teško je bilo vjerovati da će gosti, koji su u prvih desetak minuta djelovali potpuno izgubljeno, teren "Olimpika" napustiti neokrznuti.

I nisu.

Ipak, krenimo redom.

Lacio je zagospodario terenom od prvog minuta, "sijevalo" je pred golom Đanluiđija Donarume, ali je imrpvizovana odbrana gostiju uspijevala da otkloni svaku opasnost.

U jeku napada domaćih, Hakan Čalhanoglu iznenada je imao šansu da kazni promašaje Rimljana, ali je pogodio stativu.

Sjajnu šansu dvadesetak minuta odmor imao je Valas, ali Donaruma je sjajno odbranio.

"Nebesko-plavi" nastavili su sa pritiskom i u drugom poluvremenu. Ipak, nekih pola sata prije kraja stanje na terenu se promijenilo.

Simone Inzagi u 65. minutu iz igre je izvukao Luisa Alberta i Sergeja Milinkovića-Savića, koji nije pokazao skoro ništa, ali nakon ove dvostruke izmjene potpuno se raspala igra rimskog tima.

Domaći su do tada bili dominantni, ali kao da su se u ispraznili u nastojanjima da zatresu mrežu Donarume, što su gosti ekspresno kaznili u 78. minutu.

Suso je poslao sjajan pas, Davide Kalabrija prošao po desnoj strani i uputio loptu u šesnaesterac rivala, gdje se najbolje snašao Frank Kesi, čiji udarac je, istina, skrenuo Valas i lopta je prevarila Donarumu.

Grčevito su Gatuzovi izabranici čuvali prednost, ali nisu uspjeli da je sačuvaju.

Duboko u sudijskoj nadoknadi, "rezervista" Hoakin Korea uspio je odličnim udarcem sa ruba šesnaesterca, konačno, da savlada raspoloženog Donarumu i svom timu donese zaslužen bod.

Stanje na tabeli ostalo je nepromijenjeno. Lacio je i dalje ispred Milana, sa bodom prednosti, te drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Milan je poslednje dve pobede u Seriji A ostvario golovima u 93. i 96. minutu utakmice, ali je večeras stradao na sličan način i ostao bez pobede u Rimu. Hoakin Korea je u 94. minutu pogodio za izjednačenje i doneo Laciju bod na Olimpiku protiv desektovanih Rosonera – 1:1.

Iguain, Bilja, Bonaventura, Kaldara, Romanjoli, Musakio, Strinić... To su sve igrači na koje Đenaro Gatuzovečeras nije mogao da računa večeras za gostovanje Laciju. Dakle, polovina prva postave. Uspeo je nekako skrpi startnih 11 Milana i dođe na prag veliki pobede kojom bi preuzeo četvrto mesto na tabeli od direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona, ali njegov tim opet nije uspeo da sačuva mrežu. Usotalom, Rosoneri su samo jednom ove sezone sačuvali mrežu u prvenstvu.

Iako Lacio nije u nekoj posebno dobroj formi, bio je favorit protiv desetkovanih Rosonera koji su se muški nosili i uz dozu sreće uspeli da osvoje velika tri boda na Olimpiku sa kojima su preuzeli čevrto mesto od današnjeg rivala. Možda bi bod uoči meča bio i uspeh za Milan s obzirom na kadrovsku situaciju, ali s obzirom kako su ostali bez celog plena, teško da će proslaviti ovaj remi. 

Gatuzo je prvi put u sezoni morao da izvede odbranu sa torjicom pozadi. Uspeo je nekako da je skrpi tako što su bekovi Abate i Rodrigez glumili štopere, a kalabrija i Borini dodtano ojačali bokove. U špicu je morao da igra roviti Kutrone jer Gatuzo nije imao nijednog drugog napadača na raspolaganju.

I pored toga, Milan je dobro parirao Lacijalima u prvom poluvremenu. Člahanoglu je imao najbolju šansu u prvih 45 minuta kada je Strakoša vrhovima prstiju uspeo da spreči gol. Na drugoj strani su pretili Imobile, Parolo, a Milinković Savić je propustio lepu šansu da pasom spoji Imobilea sa golom.

U drugom poluvremenu je Lacio bio bolji, šanse su imali Sergej, Luis Alberto, Marušić... Srpski vezista je opet pružio slabu partiju i u 64. minutu ga je zamenio Hoakin Korea. Borini je imao sjajan šut koji je Strakoša nekako uspeo da zaustavi.

Điđo Donaruma je održao Milan u igri fantastičnom odbranom Valasu. Milan je imao još jednu šansu preko Čalhanoglua, a onda je u 78. minutu dobio poklon s neba. Malerozni Valas je šut Kesija skrenuo u svoju mrežu.

Lacio je krenuo napred svim silama. Donaruma je uspeo još jednom sjajnom intrevencijom da zaustavi Imobilea, ali ne i da izdrži do kraja. Lacio je napravio opsadu Milanovog gola, gosti su se uspaničili i poklekli. Hoakin Korea je u 94. minutu uspeo da lukavo šutira po zemlji kroz šumu nogu i lopta je završila u mreži.

Možda Lacio nije  upisao tri planirana boda, ali je uspeo da se zadrži na četvrtom mestu ispred Milana. Ko zna, možda ovaj gol bude odlučivao u putniku u Ligu šampiona na kraju sezone...  

LACIO: Strakoša - Valas, Aćerbi, Radu (82. Kaisedo) - Marušić, Parolo, Badelj, Milinković-Savić (65. Lukaku), Lulić - Luis Alberto (65. Korea) - Imobile.

MILAN: Donaruma - Abate, Zapata, Rodrigez - Kalabrija, Kesi, Bakajoko, Borini - Suso, Čalhanoglu - Kutrone.

SERIJA A - 13. KOLO:

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Alveš 25 - Babakar 33 pen/

Bolonja - Fiorentina 0:0

Empoli - Atalanta 3:2 (1:2)
/La Gumina 42, Masijelo 77 autogol, Silvestre 90+2 - Frojler 33, Hatebur 40/

Napoli - Kjevo 0:0

Lacio - Milan 1:1 (0:0)
/Korea 90+4 - Kesi 78/

Đenova - Sampdorija 1:1 (1:1)
/Pjontek 17 pen - Kvaljarela 8/

U ponedjeljak:

Kaljari - Torino (20.30)

Odigrano u subotu:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)
/De Pol 54/

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/

TABELA: Juventus 37, Napoli 29, Inter 28, Lacio 23, Milan 22, Parma 20, Roma 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina 18, Torino (-1) 17, Sampdorija 16, Đenova 15, Kaljari (-1) 14, SPAL 13, Udineze 12, Empoli 12, Bolonja 11, Frozinone 7, Kjevo 1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar