Novak od Edmunda tražio da bojkotuje pravilo o DK!

Trener Kajla Edmunda Fredrik Rozengren izjavio je da je prvi teniser sveta Novak Đoković poslao mejl britanskom teniseru sa specifičnim zahtevom.

Tenis 28.11.2018 | 14:30
Novak od Edmunda tražio da bojkotuje pravilo o DK!
Prema švedskom stručnjaku, Đoković je od Edmunda zahtevao da bojkotuje pravilo ITF da igrač koji želi da nastupi na Olimpijskim igrama mora da igra iste godine i Dejvis kup.

Ovo pravilo je bilo jedno od aduta ITF u obezbeđivanju da teniske zvezde učestvuju u Dejvis kupu, ali sada je sve drugačije jer se i format menja.

Odluka da se Dejvis kup igra krajem novembra takođe je bila žestoko kritikovana od strane igrača, a poznato je i da ATP planira vraćanje u kalendar ATP Svetskog kupa za koji bi se dodeljivali poeni. 

Rozengren smatra da je Đoković, kao prvi čovek Saveta igrača ATP, predvodnik talasa koji želi da se čelnici nateraju da promene sporno pravilu o učešću u Dejvis kupu i na Olimpijskim igrama. 

"Kajl je dobio mejl. Možda to nema veze sa Dejvis kupom, ali Kajl je od Novaka dobio taj dopis prošle nedelje. ITF ima to pravilo da neko ko želi da nastupa na Olimpijskim igrama za svoju zemlju mora iste godine da igra i u Dejvis kupu. Novak želi da se to pravilo bojkotuje od strane igrača. To govori da on ne želi da igra u Dejvis kupu da bi mogao da se takmiči na Olimpijskim igrama. Onda je u pitanju samo novac", rekao je Rozengen. 

Švedski trener veruje da je reforma sistema takmičenja Dejvis kupa ravna katastrofi i kaže da su mu smešne tvrdnje ITF kako će Rodžer Federer i Novak Đoković igrati u novom formatu. 

"Još nisam čuo da neko ima pozitivno mišljenje o toj reformi. Nisam čuo da je neko od igrača srećan zbog toga. Neka mi neko kaže šta ima pozitivno u tom novom formatu Dejvis kupa?. I oni iz ITF kažu, igraće Đoković i Federer. Gluposti. To se nikad neće dogoditi. Nek im je srećno u nastojanjima da ih ubede da igraju", dodao je Rozengren. 

Priča oko ovog pravila i formata Dejvis kupa stigla je u vreme kada je Hrvatska osvojila trofej u poslednjem finalu koje se igralo po starom formatu. Predsednik ITF Dejvid Hagerti je izviždan na finalu u Lilu uoči subotnjeg meča dublova, što je znak da se ni publici ne dopadaju reforme takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar